În cazul în care te-a atras deja ideea de a prepara aripioare, trebuie să știi cum și de unde să începi. Se presupune că amestecul de condimente folosit de lanțul de fast-food este secret. Totuși, în zilele noastre nu mai este atât de secret. Însă trucul nu stă doar în condimente, ci și în tehnica de prăjire și în învelișul crocant al aripioarelor.
Această rețetă are nevoie de puțină planificare în avans, pentru că sunt implicate unele pregătiri. Însă, nu trebuie să disperați, întrucât rezultatul va fi peste așteptări și cu siguranță nu veți regreta că ați încercat.
Ingrediente
- 15 aripioare de pui
- 600 ml de lapte bătut
- 1 căpățână de usturoi, zdrobită
- 20 g muștar galben
- 2 g piper negru
- 2 g de sare
- 240 g de făină
- 200 g amidon
- 3 lingurițe de boia dulce
- 3 lingurițe de măghiran
- 3 lingurițe de oregano
- 2 lingurițe de cimbru
- 3 lingurițe de usturoi granulat
- Un vârf de cuțit mare de sare
- Un vârf mare de cuțit de piper negru
- 2 litri de ulei de canola
Mod de preparare
- Într-un castron mare, bate toate ingredientele pentru marinată împreună. Adaugă aripioarele de pui și amestecă până când acestea sunt acoperite uniform. Poți secționa aripioarele sau le poți lăsa întregi. Acoperă castronul și pune-l la frigider pentru minimum 4 ore.
- După ce a trecut timpul, încălzește o tigaie mare la foc mediu-mare și pune uleiul. În timp ce aștepți ca uleiul să se încingă, scoate aripioarele de pui din frigider. Într-un castron separat, amestecă toate ingredientele uscate și puneți-le deoparte.
- Când uleiul este la temperatura dorită, scoate o aripă de pui individuală din castron și pune-o rapid în castronul cu făină, amidon și condimente. Asigură-te că este complet acoperită și apoi pune-o în tigaia cu ulei încins. Se repetă acest proces pentru 5 – 10 aripioare de pui.
- Prăjește aripioarele timp de aproximativ 10 minute, până când învelișul exterior capătă o culoare aurie intensă, apoi scoate-le și lăsă-le să se odihnească pe o bucată de hârtie de bucătărie în timp ce prăjești aripioarele rămase.