Siropul de trandafiri se prepară rapid și este delicios în momentul în care este consumat. Acesta are numeroase beneficii pentru sănătate și este o băutură răcoritoare și aromată. Gospodinele nu trebuie să-și facă griji cu privire la timpul petrecut în bucătărie, căci este unul foarte redus.
În România, dulceața de trandafiri este consumată în mod frecvent față de sirop. În ultimii ani, tot mai multe gospodine se ocupă și de prepararea siropului de trandafiri și au doar de câștigat. Băutura este foarte aromată și are multe beneficii pentru sănătate. Frumusețea acestei flori este admirată pe tot globul, proprietăție sale medicinale au fost lăsate deoparte. Trandafirul are proprietăți terapeutice și componente de îl fac special, astfel, cine bea siropul are numai de câștigat.
1. Proprietățile trandafirului
- Petalele de trandafiri conțin vitaminele ,B,C,D, E, dar și calciu, fier, fosfor sau zinc.
- Are proprietăți antioxidante ce reduce petele de îmbătrânire sau a ridurilor.
- Siropul de trandafiri reduce stresul și anxietatea datorită proprietăților sale răcoritoare.
- Proprietățile antiinflamatorii țin la distanță probleme precum balonarea și aciditatea.
- Contribuie la lupta împotriva infecțiilor de orice tip.
- Se știe că trandafirul menține părul și pielea sănătoase.
- Ajută la detoxifierea și întărirea organismului.
- Reduce simptomele de greață.
- Fibra din trandafir ajută la reglarea tranzitului intestinal.
2. Ingrediente pentru sirop
- 160 gr petale de trandafiri
- 500 gr de zahăr
- 600 ml de apă
- sucul de la o lămâie
3. Mod de preparare
Petalele trandafirilor se spală bine și se pun la fiert într-o oală cu apă. Se lasă la fiert timp de cinci minute până când petalele încep să se albească, apoi se iau de pe foc. Lichidul obținut se strecoară, la fel și petalele și se adaugă zahărul și zeama de lămâie. Se pune iar la fiert pentru 10 minute, până când siropul se îngroașă. Când este gata, se lasă la răcit, apoi de depozitează într-un loc ferit de razele soarelui.