Reclamă

După lungi așteptări, a venit cel mai iubit anotimp de către toți românii. Vara și-a intrat spectaculos în grații și ne punem la dispoziție roadele celor mai delicioase fructe. Pepenele galben este vedetă și ingredientul principal în prepararea celor mai gustoase deserturi.

Pentru iubitorii de dulce sănătos, prăjitura cu pepene galben este cea mai consumată. O găsim în restaurantele de fiță, dar partea bună este că acum o poți prepara și tu, chiar în propria bucătărie. Nu este deloc costisitoare și nici nu îți răpește mare parte din timp. Iată rețeta unuia dintre cel mai bun dulce.

Prăjitura cu pepene galben, gata în doar câteva minute

Dacă ai rămas în pană de idei și te-ai plictisit de rețetele tradiționale de prăjituri pe care le găsești expuse în fiecare cofetărie, noi venim cu o idee. Rețeta de prăjitură cu pepene galben este o variantă exotică, ce va naște dependență și cu siguranță o vei trece pe lista celor mai bune prăjituri.

pixabay

Iată de ce ai nevoie:

  • 200 gr miez de pepene, ai grijă să fie foarte foarte dulce
  • 100 ml de ulei
  • 3 ouă
  • 50 ge de un topit
  • 100 gr de zahăr tos
  • 300 gr de făină
  • 1 linguriță de zahăr vanilat
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de coajă rasă de la o lămâie

Pașii pe care trebuie să-i urmezi:

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să cureți pepenele și să cântărești miezul de pepene galben.

Adaugă fructul într-un vas, peste care sparge cele trei ouă. Folosește un blender pentru a amesteca ingredientele. La final, trebuie să rezulte o pastă lichidă, cât mai fină. Adaugă uleiul și zahărul și amestecă încet, cu un tel. Ulterior, se încorporează făina cu praful de copt.

Facebook

Se adaugă coaja de la lămâie și zahărul vanilat. Continui să amesteci până încorporezi toate ingredientele foarte bine.

Adaugi compoziția în tavă, peste care mai pui câteva cubulețe de pepene galben. Presară peste ele 2 linguri de zahăr tos.

Pasul final: torni untul topit și îl întinzi cu o lingură. Bagi tava la cuptor, la o temperatură de 180 de grade. Vei ști că prăjitura este gata atunci când se va forma o crustă pe deasupra.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro