Dacă nu știi ce dulciuri să pregătești pentru familia ta în zilele toride de vară, această rețetă este potrivită pentru aceste momente. Ai la îndemână o rețetă care te scutește de multele ore petrecute în bucătărie. Fără îndoială, checul face parte din deserturile copilăriei. Atunci când se adaugă fructele de sezon, te poți bucura de un desert delicios, care se prepară în scurt timp. Cu siguranță, până și cei mici îl vor adora.
Rețetă pentru checul cu căpșuni
Ingrediente:
- 550 g căpșuni
- 4 ouă mari (de cca. 60-65 g)
- 100 g zahăr
- 50 ml ulei
- 175 g făină
- coajă rasă de lămâie
- un praf bun de sare
- ½ linguriță extract de vanilie sau un plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătesc căpșunile, care trebuie tăiate în patru. Ulterior, te poți ocupa de aluatul format din gălbenușuri de ou, sare și zahăr și vanilie. Se bat gălbenușurile cu un praf de sare, iar după ce aluatul s-a transformat în spumă pot fi adăugate și restul ingredientelor.
Compoziția trebuie lăsată la mixer până se omogenizează și după poate fi adăugată făina. Greșeala pe care multe gospodine o fac este să pună pe rând acest ingredient, astfel că aluatul nu mai iese pufos, ci mai degrabă dens.
După ce este gata aluatul, tava poate fi tapetată cu hârtie de copt, iar marginile cu unt și făină pentru a nu se lipi. După acest pas, poate fi adăugat aluatul, care nu trebuie nivelat brusc întrucât iese aerul din compoziție, iar aluatul se va întări. Ulterior, se pun căpșunile peste aluat, distribuite în așa fel încât unele fructe să fie mai la suprafață, iar altele mai în interior.
Desertul trebuie lăsat la cuptor pentru 30 de minute. Fiind un aluat aerat, nu necesită un timp mai ridicat de coacere, iar după ce s-a scurs jumătatea de oră, prăjitura poate fi tăiată și servită.