Reclamă

Plăcinta cu brânză sau cum este denumită tradițional, khachapuri, reprezintă un fel de pâine umplută. Este foarte gustoasă și, cu toate că te poate duce cu gândul la pizza, nu este vorba despre așa ceva. Se poate încadra la gustare, dar poate fi la fel de bine și un fel principal de mâncare. Iubitorii de plăcinte nu trebuie să rateze această rețetă tradițional georgiană.

Ingrediente

  • 10 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 250 ml de apă
  • 125 ml de lapte
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de ulei
  • 500 g făină albă
  • 500 g cașcaval
  • 300 g brânză feta sau telemea
  • 7 ouă
  • 50 g unt
Cum să gătești cea mai populară rețetă georgiană de pâine cu brânză. Iată instrucțiunile!
Straus

Mod de preparare

  • Amestecați drojdia cu 250 ml de apă caldă și 2 lingurițe de zahăr. Lăsați până începe să facă spumă.
  • Apoi turnați această compoziție într-un bol mai mare, adăugați laptele, sarea, uleiul si făina. Începeți să frământați aluatul, mai întâi cu o lingură sau spatulă.
  • Ulterior, cu mâinile, îl treceți pe masă ca să lucrați mai ușor. Dacă aluatul este prea moale și lipicios, mai adăugați câte puțină făină, dar nu prea multă. Doar atât cât să nu se lipească prea tare de mâini și să fie ușor de lucrat.
  • După frământare îl puneți înapoi în bol la odihnit și crescut, pentru aproximativ 30-40 de minute.
  • În acest timp puteți trece prin răzătoarea medie cașcavalul și brânza, pentru umplutură. Le amestecați și lăsați puțin la o parte.
  • Acum tăiați aluatul în șase bucăți uniforme.
  • Formați din ele bile și lăsați la odihnit pe masă pentru 10 minute.
  • Apoi luați fiecare bilă și o întindeți cu făcălețul în formă de oval, cam de 4mm grosime. Vă ajutați cu puțină făină, ca să nu se lipească acesta de masă când îl lucrați.
  • Mutați ovalul pe o tavă mare de cuptor, așternută cu hârtie de copt. Puneți peste aluat cu o mână de cașcaval cu brânză.
  • Formați bordurile laterale, doar le îndoiți și presați, așa ca să ajungă și puțină umplutură acolo.
  • Capetele le formați ascuțite, să aibă plăcinta noastră forma de bărcuță.
  • Acum puneți în mijlocul plăcintei formate (nu și pe borduri) încă o mână de umplutură cu cașcaval și brânză.
Cum să gătești cea mai populară rețetă georgiană de pâine cu brânză. Iată instrucțiunile!
Laura Laurențiu

Pregătirea pentru coacerea preparatului

  • Astfel, formați primele 2 khachapuri, observați că au încăput perfect în tava mare de cuptor. Lăsați 15 minute să crească la temperatura camerei.
  • Apoi le ungeți cu ou bătut și puneți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 20 de minute, sau până se rumenesc ușor. Până se coace prima tură, formați următoarele 2 plăcinte și lăsați-le să crească.
  • Când sunt aproape gata, le scoateți din cuptor, cu o lingură ușor faceți loc în mijloc pentru gălbenușul de ou.
  • Separați atent gălbenușul de albuș, îl puneți în locul format cu lingura în plăcintă.
  • Puneți tava înapoi la cuptor pentru 5 minute, să se prindă ușor oul.
  • Când sunt gata, scoateți din cuptor și puneți peste umplutura din bărcuțe 2 bucățele mici de unt, lăsați să se topească încet. Peste 10-15 minute puteți servi khachapuri și le savurați cu mare plăcere!

Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro