Cu toții știm acel sentiment în care îți dorești să te răsfeți, ai poftă de ceva bun, dar nu știi exact ce. Ei bine, în astfel de situații alegerea perfectă este un preparat delicios ce îți va aduce aminte de gustul copilăriei, din casa bunicii. Clătitele cu brânză sunt ideale pentru momentele de răsfăț, iar gustul lor te va cucerii de la prima înghițitură.
Rețeta de clătite cu brânză este una cât se poate de simplă, nu necesită multe ingrediente și se prepară imediat. La final, gustul va întrece cu mult efortul depus și o să se transforme în una din gustările tale preferate. Clătitele sunt pufoase, iar umplutura de brânză sărată le complimentează perfect.
Ingrediente
Clătite:
- 700 ml lapte
- 400 g faină
- 4 ouă
- 100 ml ulei
- 1/2 linguriță sare
Umplutură:
- 400 g telemea de vacă
- 3 ouă
Mod de preparare
Primul pas este prepararea aluatului de clătite. Într-un bol se sparg ouăle, se adaugă sarea și e bat bine. Mai apoi, se adaugă și uleiul și se încorporează. Ulterior, se adaugă și făina. Aceasta se presară treptat și se amestecă bine, pentru a nu face cocoloașe. La final se adaugă treptat și laptele. După ce aluatul este gata se prepară și umplutura pentru clătite. Într-un bol se rade telemeaua de vacă și se amestecă împreună cu ouăle.
Acum că totul este gata se trece la coacerea clătitelor. Se pune o tigaie pe aragaz, la foc mediu. Atunci când tigaia s-a încins se unge cu puțin ulei și se pune un polonic de compoziție pentru clătite. Compoziția trebuie să alunece pe toată suprafața tigăii. Clătita se întoarce pe cealaltă parte după 50 de secunde, iar mai apoi se i-a de pe foc înainte să fie făcută complet.
Clătita se așează pe o farfurie, iar întreaga suprafață se unge cu umplutura de brânză. Apoi se face încă o clătită, la fel ca prima, ce se așează peste umplutură. Cele două clătit unite se pun înapoi în tigaie și se mai prăjesc câteva secunde pe ambele părți. Astfel, cele două clăite umplute cu brânză formează o plăcintă. Procesul se repetă pentru fiecare plăcintă, iar gustul este senzațional.
Poftă bună!