Mâncarea chinezească a devenit populară în toată lumea și este destul de apreciată. Deși nu e pe gustul tuturor, sunt destui pofticioși care își doresc preparatele din Asia la ei în farfurie. Dacă ai rămas în pană de idei în ceea ce privește una dintre mesele zilei, următoarea rețetă este perfectă. Pastele chinezești cu carne de vită te pot scoate din orice impas și nu necesită foarte mult timp de pregătire.
Pentru a pregăti pastele chinezești ai nevoie de câteva ingrediente care se găsesc în majoritatea caselor. În rețetă se recomandă folosirea anasonului stelat și a pastelor chinezești, dar ele se pot înlocui și cu spaghete clasice, iar anasonul nu trebuie adăugat. Totodată, este nevoie de varză chinezească, care este mai dulce decât cea românească, dar puteți trece peste acest ingredient.
Ingrediente:
- 150 de grame rasol alb de vită
- anason stelat
- 300 de grame paste chinezești
- 3 sau 4 frunze de varză chinezească
- o ceapă albă
- un ardei gras
- ulei
- sos de soia
- ghimbir uscat
- sare
- boia iute
Mod de preparare
Carnea de vită se pune la fiert împreună cu anasonul stelat și cu sosul de soia. Cel mai rapid se va fierbe dacă tăiați carnea fâșii sau o puneți într-o oală sub presiune de tipul cooker. Când este gata se lasă la răcit.
Pastele chinezești se vor fierbe timp de un minut, apoi se clătesc cu apă rece. Dacă nu faceți acest lucru, ele vor rămâne lipicioase și nu vă doriți acest lucru. Legumele se taie în fâșii, apoi se pun la prăjit. Dacă nu ai tăiat carnea de vită în fâșii, acum este timpul să o faci. Pentru a rămâne fragedă, nu se prăjește, ci se pune peste paste.
Se mai adaugă sosul de soia și condimentele deasupra pastelor. Tot ce mai ai de făcut este să amesteci toate ingredientele într-un recipient încăpător și să te bucuri de ele.