Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este atentă la alimentație, dar este un aliment la care nu poate renunța: ciocolata. Atunci când vrea să își satisfacă pofta de dulce, cere bucătarului casei regale tort cu ciocolată, care se prepară mai repede decât ai crede. Rețeta a fost împărtășită de Darren McGrady, un fost bucătar al Casei Regale. Acesta a mărturisit că tortul de ciocolată nu lipsește de pe masă atunci când are loc un eveniment special. Se spune că preferă același desert încă din copilărie.
Tort cu ciocolată
Ingrediente:
Pentru blat:
4 ouă
225 g zahăr tos
12 gălbenuşuri
55 g pudră de cacao
115 g făină
115 g unt (82% grăsime)
Pentru cremă:
350 g ciocolată amăruie (60% cacao)
500 ml smântână pentru frişcă (35% grăsime)
Pentru ganache:
100 g ciocolată
150 ml smântână pentru frişcă (35% grăsime)
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătește crema formată din smântână lichidă și ciocolată ruptă bucăți. Aceste ingrediente trebuie puse într-un vas pe care îl lași pe foc până se dizolvă complet ciocolata, iar după lași amestecul să se răcească pentru a-l putea pune la frigider pentru 2-3 ore.
Următorul pas este pregătirea blatului format din gălbenușuri, ouă și zahăr. Într-un bol, se pun aceste trei ingrediente, iar când amestecul e gata, bolul trebuie pus într-o baie de aburi și amestecat. Ulterior, trebuie folosit și mixerul pentru ca amestecul să își tripleze volumul, iar apoi trebuie adăugată pudra de cacao și făina.
Crema trebuie scoasă din frigider și mixată până când se obține o spumă, iar apoi poți trece la asamblarea tortului, care trebuie lăsat timp de 30 de minute la frigider.
Pentru ganache, tot ce trebuie să faci este să topești bucățile de ciocolată, la care adaugi smântână. Ulterior, trebuie lăsat să se răcească, iar apoi poate fi turnat peste tort. Desertul trebuie lăsat câteva ore la frigider, iar mai apoi îl poți decora cum dorești.