Se știe că micul dejun este considerată cea mai importantă masă a zilei. Alimentele consumate la prima masă a zilei ne determină energia și tonusul până seara. Totodată, ne ajută să slăbim dacă vom alege combinațiile cele mai sănătoase și vom integra puțin sport în viața noastră.
Nutriționistul Wazim Nazer este un expert în domeniu și a explicat cât de important este micul dejun pentru o sănătatea noastră. Mai jos veți găsi trei rețete simple, dar foarte gustoase care vă vor ajuta să ajungeți la forma pe care v-o doriți.
„După ani de studii în domeniul nutriției, s-a descoperit clar că ceea ce consumi la micul dejun este determinat pentru tonusul pe care o să-l ai de-a lungul zilei. Este exact ca la mașină, depinde extrem de mult calitatea combustibilului pe care îl folosești!
În prima partea a zilei beneficiem pe de o parte de contextul hormonal favorabil, în care corpul nostru poate absorbi o cantitate mai mare de glucide pentru a inactiva hormonii de stres secretați în mod natural în timpul nopții. În plus, având la dispoziție întreaga zi, organismul poate procesa eficient glucidele consumate la micul dejun.”, a explicat medicul Wasim Nazer.
Trei idei pentru micul dejun
- Fulgi de ovăz cu lapte de migdale, scorțișoară, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, goji și mandarine sau clementine
Peste fulgii de ovăz se va pune laptele de migdale sau orice alt lapte vegetal și se lasă să se umfle. Deasupra se vor adăuga mai multe semințe, condimente și fructe, pentru o digestie bună și energie toată ziua.
- Toast cu avocado, brânza ricotta, miere, caise din compot, fistic, semințe de mac și susan
- Ouă ochiuri și cartofi dulci la cuptor
Ouăle au multe beneficii pentru organism, având multe vitamine. Cartofii sunt sățioși și te vor face să mănânci mai puțin în timpul zilei. Tot ce ai de făcut este să cureți cartofii și să-i tai cubulețe sau rondele. Se vor pune în tavă împreună cu ouă și condimente.