Dacă te-ai săturat de clasicele preparate și nu știi ce să mai gătești, această rețetă este potrivită pentru astfel de zile. Și unde mai pui că se prepară rapid și nici nu stai ore-n șir în bucătărie. Rulourile de vită cu cremă de brânză este una dintre cele mai cunoscute și totodată apreciate rețete. Chiar și așa, carnea de vită nu este cea mai ușor de pregătit, dar te poți bucura de un preparat delicios și fraged.
Rețetă pentru rulouri de vită
Ingrediente:
- 8 felii bacon
- 4 felii vrăbioară de vită (600 g)
- sare
- 150 g cremă de brânză
- 4 linguri parmezan ras
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 150 ml vin alb
- piper
- 150 ml suc de roşii
Mod de prepare:
După ce ai spălat carnea și o usuci, trebuie bătută fiecare felie până ajunge la o grosime de 4-5 mm. Întinzi câte o felie de bacon și pui, iar deasupra câte o felie de vită, care a fost asezonată cu sare și piper. Se adaugă o lingură de cremă de brânză în mijlocul fiecărei felii, iar apoi se presară parmezanul ras. Feliile de vită trebuie rulate, dar ai grijă să le strângi la capete dacă gătești acest preparat.
După ce ai pregătit carnea, ai nevoie de o tavă pe care o ungi cu ulei, iar după pui sos de roșii și vinul. Le poți pune în tavă pentru o oră până s-au rumenit. Acest preparat merge de minune cu o garnitură de legume.
La mare căutare sunt și rulourile de vită umplute cu legume, doar că pentru această rețetă trebuie folosit un ou și o lingură de pesmet pentru ca amestecul să fie legat. Și în cazul acestei rețete, se poate folosi bacon sau șuncă. La fel de mare atenție trebuie și în cazul acestor rulouri, existând riscul să se rupă atunci când sunt puse în tavă.