Restaurantele din magazinele Ikea sunt mereu pline de clienți, mai ales la orele de vârf sau în weekend-uri. Unul dintre cele mai apreciate preparate sun chifteluțele suedeze. Iată care este rețeta pentru faimoasele chifteluțe.
Ikea a venit cu o noutate în interiorul magazinelor. Au oferit clienților posibilitatea să poate să mănânce în timp ce-și fac cumpărăturile. Rețeta de chifteluțe a fost creată în 1985 și s-a dovedit a fi un real succes care să atragă și mai mulți clienți care să consume preparatul.
„În acea perioadă, oaspeții din restaurantele noastre nu erau serviți într-un mod constant și rapid, iar calitatea nu era mereu bună.”, a declarat Severin Sjostedt, bucătar specialist suedez.
1. Ingrediente
- 500 gr carne tocată din amestec vită și porc
- 250 ml lapte
- 75 g pesmet
- un ou
- o ceapă
- sare
- piper
- condimente după gust
2. Mod de preparare
- Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit într-o tigaie. Se lasă pe foc până devine gălbuie.
- Pesmetul se înmoaie în lapte. Se amestecă alături de carnea tocată, ceapa călită, oul, condimentele și pesmetul cu laptele.
- Se adaugă și puțină apă la nevoie, iar compoziția trebuie să fie ca o pastă.
- Se modelează chifteluțele în bile micuțe și se rumenesc într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt.
- Chifteluțele se întorc de pe o parte pe alta și se lasă minim două minute. După ce le-ai scos din tigaie, se lasă la răcit câteva minute înainte de a le consuma.
- Ele se pot consuma alături de o garnitura din cartofi sau de paste.
3. Alte trucuri pentru o prepara chifteluțele
- Chifteluțele se pot prepara și fără carne. Se poate înlocui cu dovlecel și cartofi dați pe răzătoare.
- Nu pune prea multe condimente, fiindcă riști să acoperi gustul ingredientelor de bază, carnea și legumele alege.
- Ele se pot consuma împreună cu paste sau piure de cartofi, așezate deasupra sosului din roșii.