În ultima perioadă, toate produsele alimentare s-au scumpit foarte mult. Drept pentru care, mulți dintre români vor să facă economii și să găsească rețete culinare cât mai puțin costisitoare. Ei bine, dacă și tu te numeri printre cei care vor să prepare mâncăruri cu un buget mic, iată câteva ponturi.
Deși pare incredibil de crezut, poți prepara mâncăruri care nu valorează mai mult de 10 lei. Da, ai citit bine! Există rețete a căror ingrediente costă sub această sumă. Sunt cele mai cunoscute și mai delicioase rețete pe care le poți pregăti. Nu-i așa că nici nu ți-au trecut prin cap?
Idei de meniuri sub 10 lei
Ciorbă de fasole: 0,5 kg fasole – 3,5 lei, 1 legătură mărar – 50 bani, 1 legătură pătrunjel – 50 bani, 1 ardei capia roşu – 1 leu, 1 legătură de morcovi – 1 lei, 1 sticlă de borş (eu acresc ciorba de fasole cu borş) – 1,2 lei, 2 ardei iuţi – 1 leu, 1 pâine albă – 1,2 lei. TOTAL: 9,9 lei
Ficăţei la ceaun cu garnitură de morcovi şi salată de varză: 1 pungă de ficăţei congelaţi (din aceia importaţi, din hipermarketuri) – 3,9 lei, 1kg de morcovi mai mici – 2,5 lei, 1 legătură de cimbru (pentru garnitura de morcovi) – 1 leu, 1 varză mică pentru salată – 1 leu, 1 legătură de mărar pentru salata de varză – 0,50 bani, 1 pâine intermediară – o,9 lei. TOTAL: 9,8 lei
Paste cu sos de roşii: 1 pungă de paste: 2 lei, 1 conservă de roşii decojite – 2,5 lei, 1 căpăţână de usturoi – 50 de bani, o,5 kg de ceapă – 1 leu TOTAL: 6 lei şi ne mai rămâne şi de un desert, ori fructe: 0,5 kg căpşune – 4 lei sau două îngheţate pe băţ mai de bună calitate la 2 lei fiecare.
Chiar dacă renunțăm la anumite cumpărături, câștigăm mai mult
Atunci când suntem în criză de bani, din păcate trebuie să tăiem multe cumpărături de pe listă. Coșul începe să se golească, iar astfel ajungem să descoperim cele mai inedite rețete culinare ce costă doar 10 lei. În cele de mai sus nu am mai luat în calcul sarea, uleiul sau piperul. Acestea sunt ingrediente pe care cu siguranță toată lumea le are în bucătărie.