Așa cum se spune, gusturile nu se discută atunci când vine vorba de dulciuri, dar cu siguranță acest desert cu ciocolată va deveni unul dintre preferatele celor care sunt mai mofturoși. Această ideea este perfectă și pentru zilele în care familia vrea ceva dulce și nu ai prea multe idei. Și unde mai pui că se prepară rapid, așa că nu vei petrece prea mult timp în bucătărie.
Rețetă chec glazurat
Pentru chec:
- 240 g făină
- 250 g zahăr
- 2 ouă
- 150 g unt
- 40 g cacao
- 150 ml lapte
- 80 ml apă
- 20 ml zeamă de lămâie
- 50 ml amaretto
- 80 g miez de nucă
- esenţă de vanilie
- 10 g bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 1 lingură ulei
Pentru glazură:
- 100 ml frişcă lichidă
- 100 g ciocolată neagră
- 25 g unt
Mod de preparare:
Pentru început, trebuie să amesteci laptele cu zeama de lămâie și să le lași timp de 10 minute. Atunci când observi că amestecul a căpătat consistența unui iaurt, poți trece la pasul următor. Unul trebuie mixat cu zahărul până se topește, iar apoi trebuie adăugate ouăle.
Într-un vas separat trebuie amestecat făina, sarea și bicarbonatul, iar pe rând să încorporezi făina și laptele peste unul la care ai adăugat zahăr. Următorul pas este să dizolvi cacao în apă caldă și să o adaugi peste amestec, iar după trebuie să torni amaretto și esență de vanilie.
Forma de guguluf trebuie unsă cu ulei, iar apoi torni compoziția care trebuie acoperită cu hârtie de copt. Checul trebuie lăsat la cuptor 40 de minute la 170 de grade. Această rețetă presupune un desert umed, așa că nu îl lasă până când trece testul scobitorii. După ce s-a copt, îndepărtează hârtia de copt și lasă desertul la răcit în timp ce prepari glazura.
Pentru glazură, trebuie să topești ciocolata împreună cu frișca lichidă. După ce ingredientele s-au topit, trebuie să adaugi untul, iar după ce s-a omogenizat, poți turna amestecul peste desertul care s-a răcit.