Există momente în care gospodinele nu știu ce să mai pregătească pentru familia sa. Dacă și tu ai rămas în pană de idei, rețeta de tagliatelle cu somn și mazăre este perfectă pentru momentele în care nu știi ce să gătești. cu siguranță, vei reuși să le faci pe plac chiar și celor mai pretențioși membri din familie.
Rețetă pentru tagliatelle cu somon și mazăre
Ingrediente:
2 rondele medii de somon
250 gr. tagliatelle proaspete
2 pumni de mazăre verde (dacă nu vă place mazărea puteți să o omiteți sau puteți să folosiți spanac sau ciuperci)
1-2 căței de usturoi tocați mărunt (sau după bunul plac)
200 ml. smântână pentru gătit (eu la folosit una cu 32% grăsime)
puțin mărar tocat (după gust)
zeama de la ½ lămâie
ulei de măsline
sare & piper
opțional: parmezan ras, pe care să-l puneți la final peste preparat
Mod de preparare:
Pune pe foc două oale în care să fierbi mazărea care trebuie lăsată pe foc timp de 6-8 minute și tagliatellele. Somonul trebuie condimentat și prăjit într-o tigaie antiaderentă care a fost dinainte unsă cu ulei de măsline. Peștele trebuie lăsat 2-3 minute pe fiecare parte, iar după ce se răcește, trebuie scoase oasele, la fel și pielea de pe margine și osul din mijloc.
După ce ai pregătit peștele, te poți ocupa de sosul pentru paste. Mai exact, trebuie căliți doi căței de usturoi într-o tigaie, dar cu uleiul în care s-a gătit somonul. După câteva secunde, se poate adăuga un polonic de apa în care au fost fierte pastele, lăsând pe foc pentru câteva minute.
Se poate adăuga și smântâna, iar după primul clocot, se poate pune și mazărea împreună cu somonul. Mai trebuie lăsat pe foc pentru încă două minute. Poți stoarce sucul de la o jumătate de lămâie, să toci niște mărar, iar după un minut pot fi luate de pe foc.