Pasca este unul dintre deserturile preferate de români pentru masa de Paște. Chef Adi Hădean le vine în ajutor gospodinelor, care le oferă câteva trucuri simple pentru ca desertul să iasă delicios. Acesta este de părere că prepararea desertului nu presupune decât o simplă rețetă de prăjitură cu brânză și stafide. Pe blogul său, chef Adi Hădean le-a dat câteva sfaturi gospodinelor despre cum să pregătească unul dintre deserturile preferate de români.
Rețeta pentru pască a lui chef Adi Hădean
Ingrediente:
pentru aluat:
- 10 grame de drojdie
- 500 de grame de făină
- trei lingurițe de zahăr
- un ou
- coaja rasă de la o lămâie
- lapte
- unt
- zahăr
pentru umplutură:
- 300 de grame de brânză de vaci
- o cană de zahăr
- două ouă
- trei linguri de făină
- unt
- stafide
- coajă de lămâie
Mod de preparare:
Primul pas este de a înmuia drojdia în lapte care trebuie amestecat cu trei linguri de zahăr. Se poate pregăti compoziția formată din lapte, unt și zahăr care trebuie lăsat la foc mic. Chef Adi Hădean le atrage atenția gospodinelor că laptele în care se amestecă făină și drojdia trebuie să fie cald, dar nu fierbinte. Timp de 15 minute, trebuie frământat aluatul care trebuie lăsat să crească timp de o oră.
În acest timp, se poate pregăti umplutura. Cele mai multe gospodine fac aceste lucru ajutându-se de un tel, dar chef Adi Hădean recomandă folosirea unui blender.
Tava trebuie tapetată cu unt și făină. O parte din aluat de întinde sub forma unei foi, iar cealaltă va fi folosită mai târziu. Foaia trebuie pusă în tavă peste care se pune umplutura, iar din restul aluatului se fac împletiturile cu care se decorează pasca, iar desertul trebuie uns cu ou bătut înainte de a fi băgat la cuptor. Desertul trebuie lăsat la copt pentru 40 de minute, la 150 de grade.