Paștele se apropie cu pași repezi, iar toate mai multe gospodinele se pregătesc intens pentru această sărbătoare. Ei bine, masa este bogată, dar multe dintre noi ne dorim să nu punem prea multe kilograme în plus după sărbătorile pascale.
Însă, noi venim cu o soluție și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru o pască dietetică. Mai mult, aceasta conține mai puține calorii și este foarte de sănătoasă. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
Cu toții vrem să ne bucurăm de o masă îmbelșugată de Paște, dar nu ne dorim să acumulăm kilograme în plus. Noi avem soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru o pască dietetică, care este mai sănătoasă și are puține calorii.
Rețetă simplă de pască dietetică
Ingrediente:
- 800 gr brânză de vaci, proaspătă și degresată
- 200 gr iaurt degresat
- 80-100 gr îndulcitor natural
- 2 ouă mari
- 75 gr amidon alimentar
- 25 gr griș
- 7 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 linguriță cu extract de vanilie
- sucul și coaja de la o lămâie bio
- puțin ulei de cocos pentru uns forma de copt
Mod de preparare:
Iaurtul și brânza se scurg de lichid, iar apoi le amestecăm într-un bol cu sare. Adăugăm ouăle și amestecăm bine, bine alături de coaja de lămâie, sucul acesteia și vanilie.
Într-un bol punem amestecul de amidon cu griș și praf de copt. Ungem o tavă cu ulei de cocos, băgăm pasca la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 30-35 de minute, iar apoi este gata de servit.
Ce îndulcitori poți folosi pentru pasca dietetică
Pentru pasca dietetică putem folosi zahăr brun sau chiar miere, care nu sunt la fel de bogate în calorii. Acestea vor da un gust mai dulce și va fi pe placul tuturor din jur. Mai mult, se poate folosi și zahărul normal, dar în cantități foarte mici.
O pască dietetică nu este la fel de bogată în calorii precum cea normală. Pasca dietetică are în jur de 900 de calorii, spre deosebire de una obișnuită care are peste 2000 de calorii.