Reclamă

Fursecurile sunt nelipsite de pe masa de Paște. Există o mulțime de opțiuni pe rafturile magazinelor, dar le poți face și singură acasă, iar rezultatul va fi unul deosebit. Rețeta este una simplă și se face într-un timp foarte scurt.

Cu siguranță te pregătești pentru masa de Paște, care trebuie să fie îmbelșugată și plină de bunătăți. Fursecurile sunt o variantă simplă pentru o gustare dulce sau chiar un desert. Din următoarea rețetă vor ieși 30 de fursecuri care se pot păstra timp de câteva zile într-o cutie cu capac.

 Ingrediente

  • 200 g unt moale;
  • 200 g zahăr pudră;
  • 200 g faină;
  • 200 g stafide;
  • 3 ouă;
  • esență de vanilie si rom
  • cacao opțional
Social media

Mod de preparare

Stafidele se pun la hidratat în apă călduță cât să se acopere. Se adaugă peste ele esență de rom. Ele vor sta în apă pentru aproximativ 30 de minute. Când a trecut timpul, stafidele se vor pune într-o sită și se lasă la scurs.
Untul se pune într-un bol și se omogenizează cu ajutorul unui mixer împreună cu zahărul pudră.
Dacă vă doriți puțină culoare la fursecuri, se poate adăuga o lingură de cacao. Se amestecă până se obține o cremă fină. Se pune pe rând câte un ou și se amestecă foarte bine, apoi se adaugă esența de vanilie și făină în ploaie.
Se mai amestecă toată compoziția cu o spatulă, iar la final se vor pune și stafidele. Aluatul va fi unul cremos și dens.
Se ia o tavă cu o dimensiune mai mare, se tapetează cu foaie de copt și se pune din compoziție. Cu ajutorul unei linguri, se vor pune pe tavă mici grămăjoare de aluat la distanță fiindcă vor crește cât timp sunt la cuptor.
Se vor coace timp de 10 minute la foc mic, până vor prinde o culoare aurie pe margine. Se pot scoate din tavă și se vor pune pe un platou pentru a fi servite.

Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro