Ai chef de o nouă rețetă dulce și delicioasă? Ei bine, noi îți punem la dispoziție cea mai simplă și rapidă rețetă de tort de clătite. Chiar dacă ai mai gătit acest desert sau îți este străin, cert e că îți va plăcea la maxim și îți va satisface toate poftele de dulce.
Poți obține un desert savuros prin care să îi răsfeți pe cei dragi și să le aduci zâmbetul pe buze. În plus, în zilele în care ai poftă de clătite sau tort, poți combina cele două idei într-una singură. Astfel îți va ieși un tort de clătite incredibil de bun.
Ingredientele de care ai nevoie
Pentru clătite:
- 400 g făină
- 1 l lapte
- 150 g unt topit
- 10 ouă
- 3 linguri de zahăr
- esență de vanilie
Pentru umplutură:
- 1 borcan de cremă de ciocolată
Pentru glazură și decor:
- 400 g ciocolată neagră
- 4 linguri smântână pentru frișcă
- 100 g alune
Cum se prepară
Ai nevoie de un bol mare în care să bați ouăle bine până când se omogenizează complet. Adaugă treptat făina și amestecă compoziția cu ajutorul unui tel. Chiar dacă se formează cocoloașe, cu cât amesteci mai bine, ele vor dispărea. Într-un alt bol trebuie să amesteci untul topit cu laptele. Pune apoi, amestecul în compoziția inițială și amestecă. Adaugă zahărul și esența de vanilie. Apoi, începe să faci clătitele conform rețetei obișnuite. După ce le-ai terminat, asigură-te că au ieșit pufoase.
Apoi, unge fiecare clătită cu un strat consistent de ciocolată. Pune-le unele peste altele și procedează la fel până a ultima clătită, astfel încât să obții un tort. Ultimul pas este reprezentat de decorarea tortului. Ai nevoie de o olicică în care să topești o ciocolată neagră împreună cu smântâna și frișca. După ce ai obținut o cremă lichidă, toarn-o peste tortul de clătite. Acoperă uniform suprafața acestuia. Deasupra glazurii presară alune sau ce preferi tu. Nu-i așa că e delicios?