Reclamă

Masa de Paște o să fie plină cu preparatele clasice. Nu o să lipsească ouăle roșii, drobul, pasca sau cozonacul, însă dacă vrei să îți surprinzi cu adevărat familia poți încerca acest tort aperitiv. Cu siguranță toată lumea o să aprecieze tortul sărat și va deveni nelipsit de la mesele festive.

Tortul aperitiv este un starter excelent și înlocuiește cu succes aperitivele clasice, de care toată lumea deja s-a săturat. Se prepară ușor, nu sunt necesare tehnici de gătire complicate, iar rezultatul este spectaculos. Are un gust fresh și cu siguranță nu va mai rămâne nimic din el.

Ingrediente

  • pâine coaptă

Salata de ouă

  • 5 oua fierte tari
  • 3 linguri de maioneză
  • 1 ceapa
  • sare, piper

Crema de mazăre cu brânza

  • 400 g mazăre boabe (congelata)
  • 200 g crema de brânza
  • 50 ml smântâna dulce pentru frișca
  • zeama de lămâie

Crema de brânza cu usturoi, castravete și ardei colorați

  • 400 g crema de brânza
  • 1 castravete proaspăt mediu (cca. 300 g)
  • cate ½ de ardei colorați: roșu, galben, oranj, verde
  • 2 caței de usturoi
  • 2 linguri de iaurt grecesc
  • o mana de pătrunjel verde

În plus:

  • 200 g crema de brânza pentru decor
  • 10-12 felii subțiri de șunca crud uscata
  • 4-5 oua de prepeliță fierte
  • verdețuri (micro plante)
  • boabe de mazăre fierte
  • fulgi de parmezan
Preparatul cu care îți vei cucerii familia la masa de Paște. Rețeta pentru cel mai bun tort aperitiv
savoriurbane.com

Mod de prepare

În funcție de cât de înalt vreți să fie tortul aveți nevoie de câteva pâini coapte, pe care le tăiați în straturi de 1,5 – 2 cm, peste care se vor așeza umpluturile. Pentru stratul 1 se folosește salata de ou cu maioneză și ceapă. Ouăle se taie cubulețe, peste acestea se adaugă maioneza, ceapa tăiată și se asezonează cu sare și piper. Întreaga compoziție se așează peste primul strat de pâine, iar peste aceasta se așează un nou strat.

Pentru stratul doi se folosește crema de mazăre cu brânză și smântână. Mazărea se pune la fiert și se lasă câteva minute, apoi se trece printr-un jet de apă rece. Peste mazăre se adaugă crema de brânză și smântâna dulce, totul se mixează la blender. Apoi se asezonează cu sare și piper și se adaugă și puțină zeamă de lămâie.

Stratul trei este format din crema de brânză cu castravete și ardei colorați. Legumele se taie în bucățele. Separat crema de brânză se amestecă cu iaurtul și usturoiul. Apoi legumele tăiate se adaugă peste compoziție, iar la final se pune pătrunjelul.

După ce tortul a fost asamblat se lasă la rece pentru câteva ore, apoi se așează decorul. Pentru decor se va folosi crema de brânză, aceasta va îmbrăca tot tortul. Apoi se așează feliile de șuncă afumată, boabele de mazăre, ouăle de prepeliță și fulgii de parmezan.

Poftă bună!


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro