Reclamă

Dacă ești un fan al clătitelor dar parcă te-ai săturat de varianta clasică, avem pentru tine o idee. Banalele clătite se pot transforma într-un tort delicios, pe care cu siguranță toată lumea o să îl adore. „Cușma lui Guguță” este un preparat specific din Republica Moldova și dă o altă nuanță clătitelor.

Tortul „Cușma lui Guguță” se prepară rapid și nu necesită tehnici speciale de gătire. Preparatul arată spectaculos și transformă clătitele într-un desert de excepție. Rețeta este simplă, nu necesită multe ingrediente, iar gustul este garantat.

Cum să transformi banalele clătite într-o prăjitură delicios. Rețeta tort „Cușma lui Guguță”
teoskitchen.ro

Ingrediente

Pentru clătite:

  • 200 grame de făină albă
  • 2 linguri de zahăr tos (25-30 grame)
  • 300 ml de lapte
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de bicarbonat de sodiu
  • 1 plic de vanilie
  • coaja răzuită de la 1 lămâie
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit clătitele
  • 200 grame de Nutela
  • vișine (proaspete/conservate/din compot/din dulceață)

Pentru frișcă:

  • 350 ml de smântână grasă
  • 2 linguri de zahăr tos
  • 1 plic de vanilie

Pentru decor:

  • 50 grame de ciocolată neagră, răzuită
  • Vișine

Mod de preparare

Primul pas este pregătirea clătitelor. Se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina albă, sarea, bicarbonatul de sodiu, zahărul, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Apoi se adaugă ouăle, se încorporează și ulterior se adaugă laptele, puțin câte puțin, până ce se dizolvă zahărul. Se unge tigaia cu ulei, iar când este încinsă, se toarnă câte un polonic de compoziție și se prepară clătitele, una câte una.

După ce am terminat cu pregătirea clătitelor, acestea se lasă la răcit. Între timp se pregătește frișca, mixând smântâna rece cu vanilia și zahărul, până ce ajunge la o consistența densă. Frișca se lasă la frigider câteva minute.

Clătitele reci se ung cu un strat subțire de Nutela, iar apoi se adaugă câte 7- 8 vișine, în linie, și se rulează. Acum este momentul să începem construcția Cușmei lui Guguță. Pe un platou se așează un strat de 5 clătite, aliniate. Se ung clătitele cu un strat de frișcă și deasupra se pun alte 4 clătite. Procesul se repetă cu un număr tot mai mic de clătite, până se ajunge la vârful piramidei. Ulterior, întreaga construcție se acoperă cu frișca rămasă și se ornează cu ciocolată răzuită și cu vișine.

Înainte de a servi tortul, acesta se lasă la frigider pentru câteva ore.

Postă bună!


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro