Ciorba este una dintre cele mai preferate preparate culinare. Este consumată zilnic, motiv pentru care este atât de diversificată. Este recomandat pentru buna funcționare a organismului uman ca oamenii să consume cât mai multe lichide, iar ciorba este o variantă potrivită. Ciorba de ghebe se numără printre preferatele iubitorilor de mâncare.
Cea mai bună și rapidă modalitate pentru a pregăti prânzul perfect este prin prepararea unei ciorbe. Și pentru că cea de ghebe se numără printre cele mai ușor de pregătit și cele mai gustoase, noi îți punem la dispoziție rețeta. Este ușor de pregătit, nu necesită mult timp și nici bani. Mai mult decât atât, chiar dacă nu ești expertă în arta gătitului, cu o astfel de ciorbă nu ai cum să dai greș.
Cum poți prepara rapid cea mai bună ciorbă de ghebe
Ingredintele de care ai nevoie pentru a pregăti ciorba preferată de mulți gurmanzi:
300 de grame de ghebe
O bucată de păstârnac
Un ardei
O ceapă
500 ml borș
500 ml roșii în bulion
1, 5 litri de apă
O lingură de pastă de gogșari
Piper și sare după gust
Mod de preparare al ciorbei de ghebe:
Primul pas: într-o oală cu apă clocotită punem bureții. Îi fierbem timp de 2-3 minute, după care îi lăsăm să dea în clocot. Îi scoatem apoi din apa fiartă și îi mutăm imediat în apă clocotită.
Pasul doi: curățăm legumele, le spălăm și le tăiem cu ajutorul unui cuțit, în bucăți de cele mai mici dimensiuni. Morcovul poate fi dat și pe răzătoare, în funcție de preferințele fiecărei gospodine.
Pasul trei: ghebele pe care le-am lăsat în apa rece le tăiem. Doar pe cele mari. Cele mici pot fi lăsate așa.
Pasul patru: punem toate legumele mărunțite într-o oală. Le lăsăm la fiert preț de 10 minute, după care adăugăm și ghebele și completăm cu cantitatea de apă rămasă. Punem apoi restul ingredientelor și condimentelor, și lăsăm la foc pentru câteva minute.