Dacă te-ai săturat de rețetele tradiționale pe care le faci în postul Paștelui de anul acesta, trebuie neapărat să încerci rețeta de pizza de post de mai jos. Este pur și simplu delicioasă.
Cine și-a închipuit până acum că o pizza de post poate fi bună, având în vedere că majoritatea ingredientelor nu se mănâncă în această perioadă a anului. Ei bine, dovada se află în rândurile următoare.
Rețetă de pizza de post. Ingrediente
575 g făina + 50 g extra făina pentru frământat
5 gr drojdie proaspătă
310 ml apă călduță
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare
50 ml ulei de masline extravirgin
Pentru topping
100 grame tofu afumat
100 grame cașcaval „Tofu”
8-10 bucăți roșii uscate
50 g măsline negre
50 g măsline verzi
9 linguri pesto cu roșii și busuioc
piper negru – după gust
9-10 frunze oregano proaspat
3 buc ciuperci
3 lingurițe ulei de măsline
Rețetă de pizza de post. Mod de preparare
La început se dizolvă drojdia proaspătă în apă calduță, apoi se adaugă zahărul, sarea și uleiul de măsline. Se lasă zece minute până când vor apărea mai multe bule mici. În continuare, se va cerne făina într-un bol și se va adăuga apa cu drojdia, zahărul, sarea și uleiul e, amestecând până se va obține un aluat dens, scrie spynews.ro.
Apoi, se lasă la dospit acoperită cu un prosop aproximativ o oră. Coaca se pune după la frigider 24 de ore acoperită cu o folie de plastic. Tofu se lasă la scurs într-o sită peste noapte, iar cașcavalul din tofu se rade.
În continuare, blaturile se porționeză și se întind cât o pizza. Apoi, blatul se pune pe sită și peste el se adaugă 2-3 linguri de pesto de roșii cu busuioc. După toate acestea, se adaugă 30 de grame din cașcavalul din tofu și 30 grame tofu afumat ras pe deasupra, succedat de 15 g măsile verzi și negre, ciuperca tăiată felii, 3 roșii uscate tăiate felii, 3 frunze de oregano și piper negru.
Procesul se va repeta încă de două ori pentru restul blaturilor. Cuptorul se va încinge la 200 de grade și se introduce pizza înauntru până veți vedea că s-a rumenit pe margini. Se scoate din cuptor și se toarnă o linguriță de ulei de măsilne peste ea.
Poftă bună!