Reclamă

Ne aflăm în perioada postului mare, iar gospodinele pot avea dificultăți în alegerea preparatelor pe care să le gătească. De cele mai multe ori, pentru un desert este nevoie de lactate sau ouă, iar uneori, poate să fie o adevărată provocare. 

Jamila propune o rețetă de chec excelentă pentru această perioadă. Toate ingredientele sunt de post, iar preparatul este ușor de făcut. Acesta este marmorat, foarte pufos și gustos. Cu siguranță, vei încânta pe toată familia, iar postul nu va mai reprezenta o problemă în gustarea de bunătăți.

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 150 ml ulei
  • 320 ml lapte de cocos ( se poate înlocui cu alt tip  de lapte vegetal sau cu apă)
  • 10 g praf de copt
  • 20 ml apă
  • 50 g migdale mărunțite
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 40 g amidon de porumb (se poate înlocui cu un pliculeț de budincă de vanilie)
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura esența de portocale
  • puțină sare
Social Media

Mod de preparare

Într-un bol se va pune uleiul, laptele de cocos, zahărul, esența de portocale și se amestecă foarte bine totul cu ajutorul unui tel. Peste compoziție se adaugă și făina, amidonul de porumb, bicarbonatul, praful de copt și un praf de sare. Toate ingredientele se vor amestecă. După ce compoziția este gata, jumătate din conținut se va pune într-un alt bol.

În jumătate de compoziție se va adăuga cacaoa și apa și se amestecă foarte bine totul. Pentru a obține un chec marmorat, cele două compoziții se vor amesteca în tavă. Se ia cu o lingură o lingură din compoziția de cacao, apoi o lingură din compoziția simplă și se continuă până se termină. La final, deasupra checului se va pune migdale sau alte nucifere, în funcție de preferințele fiecăruia.

Cuptorul se preîncălzește la 170 de grade și apoi se va băga checul. Tava va sta la copt pentru 60-70 de minute. Când este gata, checul se lasă la răcit timp de minim 30 de minute, apoi se poate tăia și savura alături de cei dragi.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro