Perioada postului ne oferă oportunitatea de a încerca cele mai gustoase preparate.

Deși mulți fug de mâncarea de post, înseamnă că s-au oprit prea devreme din a încerca tot ce este mai bun. Pentru credincioșii care postesc, există o rețetă pentru a găti cel mai bun hamburger cu dovleac. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și este foarte ușor de preparat.

Ne aflăm în Postul Paștelui, unul dintre cele mai mari și mai importante. Creștinii ortodcoși postesc timp de 40 de zile. În acestă perioadă, nu sunt permise mâncărurile de origine animală. Există însă o gamă variată de rețete de post, care sunt un adevărat deliciu. Cei care țin post, ar trebui să încerce cel mai bun hamburger, gătit din alimente ce sunt permise de biserică și preoți.

Cum prepari cel mai bun hamburger de post. Vei rămâne surprins de gustul pe care îl are

arhivă presă

Pentru a pregăti o porție de hamburger cu dovleac, ai nevoie de următoarele ingrediente:

150 g dovleac

1 lingură de făină

Jumătate de linguriță de boia afumată

40 g de orez

Jumătate de linguriță de turmeric

Un cățel de usturoi

Chili

Cel mai simplu mod de preparare:

Potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj, trebuie să pui orezul la fiert. După ce a trecut timpul indicat, adaugă peste boia, turmericul, chili și usturoiul. Lasă orezul la gătit, la foc mic.

Până este gata orezul, curăță dovleacul și taie-l în cuburi. Îl poți pune la microunde pentru 6 minute, la copt pentru 30 de minute, sau la aburi timp de 20 de minute.

Pisează orezul și dovleacul cu ajutorul unui blender. Dacă mănânci mai condimentat, poți să adaugi ce condimente preferi și în ce cantități vrei. Amestecă din nou și pune compoziția timp de 10 minute la frigider. Adaugă apoi făina și continuă să amesteci. Atenție! În cazul persoanelor care suferă de boală celiacă, făina poate fi înlocuită cu mălai fin.

Pasul următor constă în formarea hamburgerilor de dovleac. Te poți ajuta de o lingură și îți umezirea mâinilor cu apă.

Pune o lingură de ulei la încins în tigaie. Gătește hamburgerii timp de 5 minute pe fiecare parte.

Hmaburgerii pot fi serviți în chifle, cu orez sau garnitură de legume, în funcție de preferințele tale.