Sună ciudat, însă, această rețetă este extrem de gustoasă și ideală pentru perioada de post sau pentru persoanele vegetariene. Cine ar fi crezut că gustarea preferată a copilăriei se poate transforma într-un preparat neobișnuit, cu o aromă aparte? În plus, această rețetă va stârni cu siguranță curiozitatea oaspeților tăi.
Cele mai ciudate preparate sunt de obicei cele mai gustoase. Acesta este și cazul unei rețete de maioneză din pufuleți. Unele gospodine au încercat-o deja, însă multe nici măcar nu au auzit de acest preparat. Cert este că e un adevărat deliciu și este mult mai sănătoasă.
Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara maioneza din pufuleți
Pentru a pregăti o porție de maioneză din pufuleți, ai nevoie de câteva ingrediente pe care cu siguranță le ai deja în cămară sau bucătărie.
-o pungă de pufuleți
– o linguriță de muștar
– o jumătate de pahar cu apă rece
-sare și piper
-zeamă de lămâie
-150 ml ulei de floarea soarelui
– un praf de curcumă (pentru culoare)
Mod de preparare
Probabil puține gospodine cred că va fi o combinație fericită, însă rezultatul este uimitor. Această rețetă a făcut furori în mediul online, iar verdictul este unanim: pur și simplu delicioasă! Iată cât de rapid și ușor se prepară acest experiment culinar, ce merită încercat măcar o dată.
Într-un bol mare se pun pufuleții și se stropesc cu apă rece până când se umezesc. Ai nevoie să aștepți circa 10 minute, apoi adaugă muștarul și curcuma. Se amestecă bine cu ajutorul unui mixer până când se obține o pastă omogenă. Ulterior, adaugă puțin ulei și zeama de lămâie, continuând să amestecați până când va căpăta textura unei maioneze obișnuite.
La final, adaugă sarea și piperul, după gust. Dacă te întrebi la ce poate fi servită maioneza din pufuleți, aceasta nu aduce alte preparate speciale. La fel ca și maioneza din ouă, aceasta poate fi consumată la salate, friptură sau efectiv mâncată pe pâine. Te va încânta fără nicio îndoială!