Reclamă

Rețetă sarmale de post de la Mănăstirea Prislop. Suntem în postul Paștelui, și dacă vă este poftă de sarmale și nu vreți să mâncați carne, acest preparat cu siguranță vă va face să vă lingeți pe degete, după ce îl consumați cu cei dragi.

Măicuțele de la Mănăstirea Psislop, cea care a ajuns faimoasă datorită faptului că a fost casa lui Arsenie Boca, s-au specializat în bucate alese, mai ales atunci când este Post. Iată care este rețeta de sarmale, gătită la Mănăstirea Psilop.

Rețetă sarmale de post de la Mănăstirea Prislop. Ingrediente

1 varză murată

1 morcov

450 g ciuperci

1 felie de țelină

1 ceapă

130 g orez

300 ml suc de roșii

3 linguri pastă de roșii

2 linguri ulei

sare

piper

2 foi de dafin

1 linguriță cimbru uscat

1/2 legătură pătrunjel

apă fiartă

Te vei linge pe degete! Rețetă sarmale de post de la Mănăstirea Prislop
gustarte.ro

Rețetă sarmale de post de la Mănăstirea Prislop. Mod de preparare

Pentru început se pun 2-3 linguri de ulei într-o tigaie și ceapa la călit. Apoi, se adaugă morcovul ras și se lasă împreună timp de două minute. După ce a trecut acest timp, se adaugă ciupercile tocate mărunt și se continuă călitul acestora.

După ce ciupericile s-au îmuiat, se adaugă orezul bine spălat cu apă, sare, piper, cimbru și pătrunjelul tocat mărunt. După ce totul stă 2-3 minute pe foc, se oprește totul. Urmează împachetarea sarmalelor.

Se taie cotoarele de varză apoi în fiecare foaie se pune compoziția necesară. Într-o oală încăpătoare, se pun câteva frunze de varză tăiate mărunt și țelină rasă.

Printre aceste sarmale de la Prislop se pun câteva crenguțe de cimbru, iar când sunt așezate se pune deasupra restul de roșii, încă un rând de varză tocată julien și boabe de piper.

În continuare, se adaugă apa și o lingură de ulei până sarmalele sunt acoperite. Se lasă la fiert timp de 30 de minute la fiert la foc mic-mediu. Dacă apa va scade, se mai adaugă.

După ce s-au fiert, se scot și se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru 45-50 de minute. Serviți cu ardei din grădină și asta este tot.

Poftă bună!


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro