Dacă ții post, dar vrei să gătești un preparat ce conține maioneză, ei bine, ai la îndemână o alternativă ușor de pregătit. Este la fel de gutoasă ca maioneza clasică. Se face și extrem de repede, așa că nu vei sta prea mult în bucătărie.
Cum se prepară maioneza de post
Această rețetă este una vegană și ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a prepara. Pentru început, trebuie să știi că la baza acestei rețete stă Aquafaba. Acesta este un lichid vâscos care a fost descoperit în anul 2014.
Acesta este și motivul pentru care se poate obține maioneze din năut și muștar, așa cum este rețeta de mai jos. Lichidul este folosit și atunci când se dorește ca albușul de ou să fie înlocuit din dulciuri, dar și la prepararea maionezei. Tot mai mulți bucătari folosesc Aquafaba în rețelele lor de prăjituri sau de mousse. În ultima perioadă, acest lichid a căpătat tot mai multă popularitate și în România.
Ingrediente pentru maioneza de post:
1 borcan de năut de 330 de grame (lichidul va fi folosit pentru maioneză, din boabe se poate prepara altceva)
2 lingurițe de muștar
250 ml. ulei de floarea soarelui
zeamă de lămâie după gust
sare și piper alb după gust
Mod de preparare:
Printr-o sită așezată deasupra unui bol, scurge boabele de năut pe car ele poți păstra pentru o altă rețetă. Apoi, pune Aquafaba în paharul înalt de la blender, Trebuie să mai adaugi uleiul și muștarul. Introduce paharul în blender și lasă să se mixeze până când începe să prindă consistență.
În cazul în care îți dorești ca maioneza să fie mai gustoasă, mai poți adăuga ulei. După acești pași, poți asezona maioneza și o depozita în frigider. Gustul este asemănător maionezei clasice și nu se alterează la fel de repede ca varianta care nu e de post.