Suntem în perioada postului, iar mulți credincioși adoptă acest regim pentru curățare fizică și spirituală. Se renunță la alimentele ce provin de la animale și se consumă cereale, leguminoase, fructe, legume și oleaginoase. Desertul de mai jos este exact pentru persoanele care se abțin de la alte mâncăruri în acest moment.
Cu siguranță sunt și mulți pofticioși care își doresc să ducă postul până la final. Pentru aceștia, am ales un desert de senzație care este de post și nu conține niciun ingredient de la animale, nici zahăr sau gluten. Totul este natural, sănătos, iar gustul este de excepție. Problema este, însă, la calorii fiindcă vom folosi caju care au un indice caloric foarte mare. Timpul de pregătire este minim, dar se așteaptă câteva ore până la consumare fiindcă trebuie ținut la rece.
1. Ingrediente
- 300 g de caju care se lăsa în prealabil la hidratat în apă (timp de minim o oră)
- 80 g unt de cacao
- 200 g unt de cocos,
- 230 ml de lapte vegetal
- 2 linguri cu vârf de cacao
- 130 g de miere
2. Pentru decor
- o banană sau câteva căpșuni
- ciocolata pentru decor
- nuci
3. Mod de preparare
Prima dată se topește untul de cacao și cel de cocos. Acestea trebuie să fie în stare lichida în momentul în care se folosesc pentru aluat. Se scurge apa la cele 300 de grame de caju și se pun în blender alături de 230 de ml de lapte vegetal. Când totul se face pastă, se adaugă și cacaoa, untul topit de cocos și de cacao și mierea. Pentru un gust mai aromat, se adaugă și extract sau esență de vanilie.
Se ia o tavă sau un vas mai mare și se tapetează cu hârtie de copt. Deasupra compoziției se pot pune fructe tăiate în bucăți, precum felii de banane sau de căpșuni alături de ciocolată vegană care se dă pe răzătoare. Dacă nu ai fructe pe care să le pui deasupra, poți apela la nuci sau chiar să o lași simplă.. Prăjitura se pune în frigider pentru câteva ore. Desertul este unul de excepție, foarte sănătos, dar și bogat în calorii.