Reclamă

Ne aflăm în Postul Paștelui, moment în care ortodocșii consumă doar alimente care nu provin de la animale. Tot mai multe persoane apelează la rețete de post delicioase pe care să le consume.

Este perioada Postului Mare, iar creștinii se abțin de la alimentele provenite de la animale. Aceștia au o rigoare în respectarea regulilor și, pe lângă, mâncarea consumată, se refugiază în rugăciune. O rețetă de post la care să apelezi în aceste zile este și următoarea. Burgerii de post cu dovleac și orez sunt o gustare excelentă dacă îți dorești ceva nou în alimentația ta. Preparatul este bogat în antioxidanți, fibre, betacaroten și vitamina A.

Ingrediente

  •  150 g dovleac
  •  40 g orez
  •  jumătate de linguriță de turmeric
  •  jumătate de cățel de usturoi
  •  jumătate de linguriță de boia afumată
  •  1 lingură de făină
  •  chili (după gust)
Social Media

Mod de preparare

Orezul se fierbe conform instrucțiunilor de pe pachet. Cel alb se fierbe timp de 7-10 minute, iar orezul integral se poate fierbe până la 20 de minute. Acesta se va condimenta cu turmeric, usturoi, boia și chilii, în funcție de gust.

Cât timp orezul se fierbe, se prepară dovleacul. Acesta se curăță de coajă și se taie cuburi. Se poate găti la cuptor pentru 30 de minute, la aburi timp de 20 de minute sau chiar la microunde pentru 6-7 minute.

Cu ajutorul unui blender sau un robot de bucătărie, se pasează dovleacul și orezul. Se mai adaugă condimente pentru compoziție. Amestecul se bagă în frigider pentru 10 minute. După ce a trecut timpul, se mai adaugă o lingură de făină și se amestecă. Dacă nu aveți făina, se poate înlocui și cu mălaiul fin

Cu ajutorul unei linguri și a mâinilor se va prepara burgerii de dovleac. Se pun într-o tigaie cu ulei încins și se gătesc la foc mediu pentru 5 minute. Aceștia se servesc alături de o chiflă, salată și o garnitură de legume la grătar sau cartofi, în funcție de preferințe.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro