O prăjitură gustoasă este mereu bine primită de oricine, indiferent că vorbim despre copii sau adulți. Dacă vă doriți o rețetă pentru un desert delicios, ați ajuns în locul potrivit, prăjitura cu ciocolată este perfectă pentru invitații tăi. Cu un timp scurt de pregătire și puține ingrediente, ai să te bucuri de o delicatesă cu ciocolată, de care toată lumea se va bucura.
Ingrediente
- 125 unt
- 4 ouă
- 50 cacao
- 65 făină
- o jumătate de linguriță de oțet
- o lingură cu apă
- 500 ml lapte dulce
- 125 zahăr tos
- o linguriță de esență de vanilie
Mod de preparare
Se separă albușurile de gălbenușuri și se pun în boluri separate. Zahărul se amestecă împreună cu gălbenușurile până se topește. Separat, se cerne făina și cacaoa și se amestecă.
Untul se va topi pe baie pe aburi sau în cuptorul cu microunde, aproximativ 15-20 de secunde. Laptele va trebui încălzit înainte de a fi pus în compoziție.
În bolul în care s-au amestecat gălbenușurile cu zahărul, se va adăuga untul topit, amestecul de făină și cacao, apa, oțetul și laptele. Ingredientele se vor amesteca până se omogenizează.
Dacă vi se pare că aluatul se îngroașă în momentul în care se adaugă făina și cacaoa, se pun câteva linguri de lapte din cel încălzit și se amestecă continuu cât se pun și celelalte ingrediente uscate. Atenție! Nu se va pune tot laptele, doar câteva linguri.
Cuptorul se va încinge la 150 de grade și se pregătește tava de copt. Aceasta se tapetează cu hârtie de copt și opțional se va adăuga și făină. Se poate folosi o tavă rotundă de 23 de cm, dacă nu aveți, este perfectă și pătrată, dar să aibă dimensiuni mai mici, astfel, prăjitura nu va crește îndeajuns. Prăjitura se va ține în cuptor timp de 40-45 de minute, iar când este gata se scoate și se poate tapeta cu zahăr pudră.