Reclamă

Nu există familie care să nu aibă pe masă în luna martie mucenici. Nu numai că sunt extrem de ușor de pregătit, dar sunt și foarte gustoși. Inițial, preparatul era făcut doar de gospodinele din Moldova, dar această tradiție s-a răspândit rapid, iar acum în fiecare regiune, femeile pregătesc sfințișori. 

Cea mai simplă rețetă de mucenici moldovenești

Ingrediente
100 de grame de zahăr alb / brun

450 de ml de lapte

50 de ml de ulei

3 ouă

50 de grame de drojdie proaspătă

un kg de făină albă

esență de vanilie

coaja de la o lămâie întreagă

Pentru ornat

250 ml de apă

o jumătate de cană de zahăr

coajă de lămâie sau de portocală

o linguriţă de esenţă de rom

Pentru sirop

200g de miere

200 g nucă măcinată

Cum pregătești cei mai buni mucenici moldovenești. Îi vei da pe spate pe apropiați cu ei!
jamilacuisine.ro

Mod de preparare

Dacă vrei să gătești desertul fără prea mult efort, aceasta este o rețetă extrem de simplă, dar cu siguranță delicioasă. Aluatul pentru mucenici seamănă foarte mult cu cel pentru cozonac. În zona Moldovei, mucenicii nu sunt fierți, ci preparatul este copt.

Ai nevoie de un bol pentru a amesteca toate ingredientele. Pentru aluat, trebuie să amesteci drojdia, două lingurițe de zahăr, lapte și făină, din care se face maiaua care trebuie lăsată la crescut. Peste maia trebuie să adaugi trei ouă cu puțină sare, ulei, 200 de grame de zahăr, lapte, esență de vanilie și coajă de lămâie. Aluatul trebuie frământat cu puțin ulei și lăsat la dospit.

După ce aluatul a crescut, te poți ocupa de el. Trebuie să formezi niște bile pe care le vei întinde și vei obține forma de 8. După acest pas, pune mucenicii într-o tavă de copt și trebuie să îi mai lași încă 20 de minute. Ulterior, bagă tava la cuptor și îi scoți atunci când preparatul a prins culoarea aurie. După ce s-au răcit, îi poți unge cu miere și să pui nucă rasă.


Reclamă

Share.

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro