Torturile sunt cele mai delicioase prăjituri. Fie că este vorba despre o zi de naștere, o nuntă sau orice alt tip de eveniment, acestea vor fi nelipsite de pe masa invitaților. Însă, nu de fiecare dată acestea pot ieși perfecte. Drept urmare, în prepararea lor există un secret pe care nimeni nu ți l-a dezvăluit niciodată.
Blatul constituie primul pas în realizarea unui tort delicios de casă. Așadar, acesta trebuie să fie întotdeauna perfect crescut și cu o textură pufoasă. Ei bine, pentru a obține și tu un astfel de blat, trebuie să știi un lucru pe care nu oricine ți-l va împărtăși. Așadar, un profesor de Gastronomie Moleculară vine să-ți dezvăluie în sfârșit ingredientul secret pentru un blat de excepție.
Ingredientul secret pentru obținerea unui blat de tort perfect
După cum spuneam, ceea ce nu mulți știu sau îți vor dezvălui este ingredientul secret care face blatul să iasă excepțional. Conform profesorului de Gastronomie, se pare că amidonul adăugat în compoziția blatului ajută la obținerea unui blat bine crescut. Acesta întărește spuma compoziției, astfel încât să-și păstreze forma în timpul coacerii. Cei mai îndoielnici oameni probabil îți vor spune că această rețetă nu există, însă, este adevărat! Așa că, poți încerca și tu data viitoare când ai poftă sau nevoie de deliciul tău preferat.
Alte trucuri pentru obținerea unui blat reușit
- Înainte de a folosi ingredientele pentru blat, scoate-le de la frigider cu aproximativ o oră și jumătate înainte pentru a te asigura că acestea se adaptează la temperatura camerei.
- Verifică dacă ouăle sunt proaspete punându-le într-un bol cu apă. Dacă plutesc, înseamnă că nu sunt proaspete, iar dacă se scufundă, acest lucru indică faptul că sunt.
- Este recomandat să coci blatul pe suportul din mijlocul cuptorului pentru a avea certitudinea că se coace uniform. Nu uita să-l tai doar după ce s-a răcit!