Atunci când vine vorba de omlete, variantele de o găti sunt o mulțime. Fie că e simplă, cu cașcaval, ceapă, pătrunjel, legume sau măsline, acest preparat este ușor de gătit și foarte delicios. Iată ce ingredient secret poți folosi să iasă foarte pufoasă.
Dacă vrei ca omleta să îți lasă foarte pufoasă, trebuie neapărat să folosești lapte. Pentru fiecare două ouă bătute, pune și aproximativ 50 de mililitri de lapte.
Ce reguli trebuie să respecți pentru ca omleta să iasă foarte pufoasă. În timp ce o prepari, ține minte că aceasta se va găti și după ce închizi focul. Deci, când ai obținut textura dorită, pune-o urgent în farfurie.
Gătește ouăle la foc mic, pentru a obține o textură potrivită. Când pui ouăle în tigaie, folosește o spatulă pentru a le învârti în tigaie, scrie dcmedical.
Rețete omletă cu puține calorii
Omletă cu brânză feta, ceapă și roșii uscate
Timp pregătire: 5 minute
Timp de preparare: 5 minute
Timp total: 10 minute
Ingrediente:
o lingură de ulei de măsline
2 ouă, bătute ușor
câteva rondele de ceapă
4 roșii uscate, tăiate cuburi
25 grame brânză feta
mix frunze de salată
pătrunjel
Mod de preparare:
Pune la încălzit uleiul, la temperatură medie, într-o tigaie mică. Adaugă ouăle și amestecă-le pentru a nu se arde. Când ouăle încă sunt ușor moi în centru, adaugă roșiile și brânza feta, apoi împăturește omleta. Gătește-o încă un minut, apoi pune-o pe farfurie. Servește-o alături de frunzele de salată.