Un desert gustos poate fi făcut la orice oră din zi și din noapte, atât timp cât se prepară rapid. Prăjitura Arlechin ne aduce aminte de copilărie, când bunica făcea prăjitură cu gem sau dulceață, iar atunci, avea un nume mult mai simplu.
Orice gospodină știe să facă măcar o prăjitură, iar aceasta este excelentă. Ușor de preparat, cu puține ingrediente și nimic complicat, așa este rețeta. Timpul de preparare este scurt și este perfectă pentru o zi în care ești pe grabă în bucătărie. De la bunicii noștri încoace, rețeta de prăjitură cu gem s-a mai modificat, iar acum, pentru un gust savuros, se adaugă albușurile bătute și nuca, ce vor da o aroma diferite preparatului.
Se poate servi și cu o cafea sau un ceai la micul dejun sau ca o gustare. Dacă vrei să impresionezi musafirii sau colegii de serviciu, împarte cu ei această prăjitură simplă, dar de efect. Cu siguranță le vei aduce aminte de copilărie și îi vei încânta pe toți cu preparatul său rapid și delicios.
Ingrediente
- 1 pachet de unt
- 70+100 grame zahăr
- 200 grame făină
- 3 ouă
- gem sau dulceață acrișoară
- nucă măcinată
Mod de preparare
Se separă albușurile de gălbenușuri. Se freacă untul cu 70 grame de zahăr, apoi se adaugă făina și 3 gălbenușuri. Se amestecă până ce compoziția devine omogenă. Aluatul se pune într-o tavă unsă și tapetată cu făină și se dă la cuptor până se rumenește puțin pe deasupra.
Albușurile se vor bate spumă cu zahărul rămas (100 de grame). După ce se scoate din cuptor, se pune un strat de gem sau dulceață peste blat. Apoi urmează să se adauge spuma formată din albușuri și zahăr. La final se adaugă nucă măcinată pe deasupra și se mai dă la cuptor pentru câteva minute. După ce s-a scos din cuptor, se lasă puțin la răcit și se servește alături de întreaga familie.