Piureul este una dintre cele mai întâlnite garnituri pentru preparate din carne și sosuri. Rețeta clasică de piure de cartofi este simplă și toată lumea o cunoaște. Însă, te-ai întrebat vreodată cum de piureul poate ieși alb? Ei bine, pentru acest lucru trebuie să știi câteva trucuri.
Cum prepari piure alb de cartofi
Cu ajutorul acestui truc vei obține un piure alb și fin așa cum ți-ai dorit. Ei bine, secretul care stă în spatele unui piure alb de cartofi este știut de foarte puțină lume. Ca să poți prepara garnitura mult dorită, iată ce trebuie să faci: Cartofii îşi vor păstra culoarea albă la piure, dacă în apa în care au fiert ai pus puţin oţet.
Nu folosiţi lapte rece când pregătiţi piureul de cartofi, căci acesta îl înnegreşte, ci folosiţi lapte fierbinte. Acum că ai aflat secretul unui piure de culoare albă, fugi în bucătărie și surprinde-ți familia cu cel mai delicios preparat!
Care este secretul pentru o textură cremoasă a piureului de cartofi
Secretul unui piure de cartofi gustos, cu o textură cremoasă, fină și aerată constă în alegerea tipului de cartof. Se știe însă procesul de gătire al piureului. Se fierb cartofii, apoi se pisează cu un zdrobitor de legume. Adaugi lapte și unt. Acestea sunt ingredientele de bază. Sare, piper după gust. Dacă ai cumva piper alb prin bucătărie, alege-l în locul celui negru!
La rețeta de piure, alege întotdeauna cartofii albi. Aceștia conțin o cantitate mare de amidon și au o textură mult mai fermă decât celelalte tipuri de cartof. În cazul în care nu găsești cartofi albi, poți opta și pentru cartofi roșii. Însă, e important să știi că nu trebuie să amesteci sub nicio formă mai multe tipuri de cartofi în această rețetă pentru că au un timp de fierbere separat și texturi diferite.