Reclamă

Nu toți iubitorii de pizza știu să facă o pizza. Majoritatea cumpără mai degrabă pizza în magazinele și restaurantele din oraș.

Pizza comercială este atrăgătoare și delicioasă din punct de vedere vizual. Dar gustul celor de casă este mult mai diferit și mai deosebit. Cu plăcere, puteți încerca și învăța cum să faceți o pizza într-o tigaie, acasă.

De la perfecționarea aluatului și alegerea celor mai bune topping-uri, prepararea unei pizza poate părea complicată. Pizza prăjită a câștigat popularitate deoarece prepararea ei implică un proces simplu. Este cunoscută ca pizza subțire sau groasă care este coaptă într-o tavă adâncă. Fundul și părțile laterale ale crustei devin prăjite și crocante în uleiul folosit pentru a acoperi tigaia. Următorii sunt pași despre cum să faci o pizza într-o tigaie.

1.Pregătiți-vă ingredientele

Cea mai rapidă și delicioasă rețetă de pizza la tigaie. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a o prepara
Pixabay

Este esențial să pregătiți toate ingredientele necesare înainte, cum ar fi toppingurile, sosurile și brânza. Pentru a evita arderea crustei de pizza, este mai bine să gătiți toppingurile crude înainte de a face pizza. Se poate și găti la jumătatea lor. Organizați-vă toate ingredientele și așezați-le la îndemână ușor de aragaz.

Rulați aluatul

Pregătiți-vă aluatul și puneți puțină făină pe el pentru a evita ca aluatul să nu se lipească de mâini în timp ce îl frământați și îl rulați pe blat. Modelați aluatul, formați o formă de cerc și rulați-l cu grijă pentru a se potrivi la dimensiunea tigaii. Mărimea unei pizza depinde de tigaie. Utilizați de preferință tigaie din fier din oțel sau tigaie antiaderență.

2.Preîncălziți tigaia

Pentru a preîncălzi tigaia, întoarceți aragazul la mediu spre mare și lăsați-o să stea câteva minute. Apoi, adăugați o linguriță de ulei; veți avea nevoie de ulei suficient pentru a nu se lipi aluatul în tavă.

Gătiți aluatul timp de 1 minut

Puneti aluatul in tava. Lăsați-l să se gătească și așteptați până când vedeți formarea de bule deasupra și pete aurii în spate. Puteți dezumfla bula folosind spatula sau lăsați-o. Oricum, se va transforma în bucăți crocante odată ce răsturnați pizza. Prepararea aluatului perfect este foarte importantă pentru a învăța cum să faci o pizza într-o tigaie.

3.Adăugați toppingurile

După ce ați gătit aluatul timp de aproximativ un minut, întoarceți aluatul folosind spatula. Adăugați cu grijă sosul. Câteva linguri vor fi suficiente. Apoi, adăugați o cantitate generoasă de brânză rasă și puneți celelalte toppinguri. Depinde de cum ai dori să pui toppingurile, dar reține că cu cât mai multe toppinguri, cu atât mai bine. Este, de asemenea, o oportunitate excelentă de a fi creativ și de a face câteva experimente de top pe pizza.

Acoperiți tigaia și reduceți căldura

Acoperirea pizza în tigaie va ajuta la gătirea toppingurilor și la topirea brânzei, deoarece căldura va fi prinsă în interiorul pizza, ceea ce face ca toppingurile să fie suficient de gătite. De asemenea, trebuie să reduceți căldura aragazului pentru a evita arderea fundului pizza. Vă va ajuta să obțineți acea pizza perfectă cu crustă.

Gătiți pizza timp de 4 până la 5 minute

După ce acoperiți tigaia, gătiți pizza timp de 4 – 5 minute. Verificați sub capac dacă brânza s-a topit deja. De asemenea, puteți regla căldura dacă doriți ca fundul pizza să fie maro auriu; reglați-l ușor pentru a evita arderea acestuia. Pizza este considerată gata atunci când brânza s-a topit în funcție de cum doriți să fie.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro