Reclamă

Toată lumea a auzit de filmul „Avatar” care a făcut senzație imediat după lansare. A fost unul dintre cele mai vizionate filme din 2009, cu toate că a fost lansat în cinematografe la sfârșitul anului. Avatar a avut încasari de 1,02 miliarde de dolari, la trei săptămâni de la data lansarii. În primul weekend din 2010 s-au vândut bilete în valoare de 202 milioane de dolari.

Producția finală a ieșit excepțională datorită efectelor și a costumațiilor. În spatele marilor ecrane, filmul „Avatar” a fost o adevărată provocare. Regizorul James Cameron consideră că acest film nu este o animație. Tot regizorul a menționat că mișcările personajelor sun 100% reale.

„Actorii nu au stat în faţa unui microfon şi au adăugat voce unor personaje create integral pe computer”, a mai declarat Cameron.

Într-un videoclip postat pe internet, se poate observa cum s-au creat câteva secvențe ale acestui film. Actorii au microfoane și poartă costume pentru a se vedea efectele speciale pe calculator, când se va face montarea finală a filmului.

@filmoment Rate this film out of 10! ✍️ #Avatar ♬ original sound – Filmoment

Toate secvențele au fost realizate cu ajutorul unui senzor de mişcare conectat la un calculator care doar randa partea grafică a personajelor. În acest fel dispozitivul de management al mişcării capta acţiunea tuturor muşchilor din corpul actorului şi o transmitea personajelor. Acest lucru a fost realizat inclusiv cu mimica actorilor care a fost transmisă personajelor pentru ca acestea să pară cât mai reale.

„Cel mai interesant lucru este că în tot acest film se vede interpretarea mea. Avatarul acela chiar se mişca, vorbea şi gesticula exact ca mine. Practic eram eu.”, a spus personajul lui Jake Sully.

Cele mai profitabile filme din istorie

Cele mai profitabile filme din istorie au fost: Titanic (1,8 miliarde de dolari), The Lord of the Rings: The Return of the King (1,12 miliarde de dolari) și Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (1,07 miliarde de dolari).


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro