Pentru că de sărbători avem nevoie de cele mai delicioase preparate pe masă, vă prezentăm o rețetă simplă și rapidă de turtă dulce cu miere. Vă mai amintiți că în copilărie, acest preparat se întâlnea foarte des pe mese? Mulți dintre noi, ne reamintim cu drag de gustul fraged și dulce-amărui.
Prepararea turtei dulci poate fi o relaxare, nu trebuie sa te stresezi cu aluatul și nici cu, coacerea. Cât despre partea cu decoratul nici nu trebuie să-ți faci probleme, e chiar o plăcere și poți apela și la cei mici să te ajute. Copiii sunt oricum mai creativi decât noi.
Ce ingrediente sunt necesare pentru turta dulce cu miere
Pentru a pregăti turta dulce cu miere, iată ingredientele care îți sunt necesare și pe care, de altfel, le poți găsi chiar la îndemână, în bucătăria ta.
- 320 g de faina
- 100 g de unt
- 200 g de miere
- 1 ou
- 1 linguriță rasă de bicarbonat
- un praf de sare
- 2 linguri rase de condiment pentru turta dulce (scorțișoară, cardamom, cuișoare, ghimbir pudră, depinde ce preferi)
- 1 plic de zahăr vanilat
Cum se prepară turta dulce cu miere și care sunt secretele
Într-un vas se pun făina, oul și condimentele, apoi se adaugă și untul cu mierea. Ulterior, se frământă cu mâna sau cu un aparat de frământat, voi alegeți! Trebuie să vă asigurați că aluatul s-a omogenizat și este gata. Acesta se ia și se pune într-o folie transparentă. Daca doriți sa coaceți în aceeași zi turtele, indicat ar fi ca acesta să stea la rece câteva ore bune, mai exact, peste noapte. Apoi, aluatul se scoate de la frigider și se lasă aproximativ o jumătate de oră la temperatura camerei. Ulterior, pe un capac de lemn, se întinde aluatul și se decupează cu diferite forme, după bunul plac. Se pun toate turtele în tavă și se bagă la copt timp circa 9 minute la 170 de grade celsius. După ce se scot de la cuptor, acestea se lasă la răcit apoi se decoreaza după preferințe. Puteți folosi glazură, zahăr pudră, ciocolată, vanilie, sau orice preferați. Sărbători fericite și spor la preparat!