Reclamă

Deși este important să mănânci cereale care sunt hrănitoare, unele mărci pot fi puțin plictisitoare.

Punând câteva garnituri diferite pe cereale, puteți îmbunătăți gustul și puteți adăuga și mai mulți nutrienți. Reduceți porția de cereale atunci când adăugați un topping, astfel încât să puteți menține același aport caloric.

1. Banane

5 modalități sănătoase de a vă face cerealele mai interesante
Pixabay

Bananele vor îmbunătăți gustul aproape oricărei cereale. Puteți tăia bananele în bucăți mici sau pur și simplu tăiați una în jumătate și mâncați-o împreună cu cerealele. Daca mananci mai mult de un bol de cereale odata, adauga cate o jumatate de banana in fiecare portie. Încercați să nu lăsați cerealele să stea prea mult înainte de a le mânca, altfel bananele vor deveni umede.

2. Căpșuni

Căpșunile proaspete sunt un topping comun de încercat atunci când mănânci cereale. Asigurați-vă că clătiți căpșunile în apă, mai ales dacă le-ați cules singur de la un petic local de căpșuni. Nu uitați să tăiați și vârfurile căpșunilor înainte de a le adăuga la cereale. Dacă căpșunile sunt mari, tăiați-le în jumătate sau cubulețe. Astfel încât fiecare mușcătură de cereale pe care o mâncați include o bucată de căpșuni.

3. Afine

Afinele vor adăuga puțină aromă cerealelor și vă vor oferi o altă porție sănătoasă de fructe. Poate doriți să amestecați cerealele când adăugați afine. Astfel încât să puteți avea câteva la fiecare mușcătură. Dacă marca de cereale nu are gust bun cu afine ca topping, poți oricând să mănânci mai întâi cerealele și apoi să te răsfăț cu un castron cu afine în lateral.

4. Zmeura

Multe cereale vor avea un gust mai bun cu un topping de zmeură. Dacă fructele de pădure pe care intenționați să le folosiți sunt într-un recipient de plastic de la magazin alimentar, spălați-le pentru a îndepărta orice material de suprafață. Luați în considerare să tăiați zmeura în jumătate, ceea ce le va face mai ușor de mâncat. De asemenea, puteți încerca să amestecați zmeura cu alte toppinguri de cereale, pentru a vedea dacă găsiți o combinație care vă place.

5. Nuci

Adăugarea de nuci precum migdalele este o modalitate sănătoasă de a îmbunătăți gustul cerealelor. Nu cumpărați nuci care au sare. Deoarece acest lucru poate face ca marca de cereale pe care o consumați să aibă un gust prost. Poate doriți să tăiați nucile înainte de a le adăuga la cereale. Asigurați-vă că mestecați bine fiecare mușcătură, altfel puteți avea probleme la înghițire. Experimentați cu diferite tipuri de nuci, până când găsiți unele care vă fac cerealele să aibă un gust mai bun.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro