Reclamă

Există o modalitate mai bună de a începe o dimineață de duminică decât cu o grămadă de clătite pufoase, udate în sirop dulce de arțar? Mă îndoiesc

Cei mai mulți dintre noi se gândesc la clătitele americane (pancakes) ca la ceva pe care l-ai face pentru tine sau pentru copiii tăi într-o dimineață de sâmbătă sau duminică. Când nu este nevoie să te grăbești să te îmbraci, când un maraton Netflix nu este exclus. Dar te poți bucura de clătite chiar dacă trebuie să fii undeva pentru o întâlnire de la 9 dimineața. OK, poate fi necesar să te trezești cu 15 minute mai devreme pentru a ieși pe ușă la timp. Dar merită compromisul.

1.3 motive bune

 3 motive pentru care să faci pancakes la micul dejun
Pixabay

1.Repede de pregătit

Este uimitor cât de repede puteți pregăti acest aluat. Și îl puteți păstra la frigider câteva zile înainte de a face clătitele. De asemenea, puteți amesteca ingredientele uscate pentru a le păstra la nesfârșit (aceasta este, în esență, amestec de clătite). Doar adăugați ouă și lapte când sunteți gata de gătit.

În primul rând, folosiți un grătar antiaderent sau o tigaie sau fontă bine condimentată pentru a minimiza untul sau uleiul. Se încălzește până când câteva picături de apă alunecă pe suprafață înainte de a se evapora. Pune clătitele cu suficient spațiu între ele pentru a le întoarce.

Marginile clătitei se vor întări primele. Când bulele apar în centrul clătitei și fundul este maro auriu, este gata să se răstoarne. Serviți clătitele imediat, dacă este posibil. Atunci sunt cele mai bune. Și topește untul și încălzește ușor siropul de arțar sau orice topping pe care îl folosești. Cuptorul cu microunde face o treabă bună aici.

2.Ingrediente sunt deja în casă

2 căni de făină universală

2 lingurite praf de copt

¼ lingurita sare

1 lingura zahar, optional

2 oua

1 ½ până la 2 căni de lapte

2 linguri de unt topit și răcit (opțional), plus unt netopit pentru gătit sau folosiți ulei neutru

3.Ușor și rapid

Încinge un grătar sau o tigaie mare la foc mediu-mic. Într-un bol, amestecați ingredientele. Bateți ouăle în 1 1/2 cană de lapte, apoi adăugați 2 linguri de unt răcit topit, dacă îl folosiți. Amestecați ușor acest amestec în ingredientele uscate, amestecând doar cât să umeziți făina. Nu vă faceți griji. Dacă aluatul pare gros, mai adăugați puțin lapte.

Pune o linguriță sau 2 de unt sau ulei pe grătar sau tigaie. Când spuma de unt scade sau uleiul strălucește, puneți aluatul pe grătar sau tigaie. Făcând clătite de orice dimensiune doriți. Reglați căldura după cum este necesar. De obicei, primul lot va necesita căldură mai mare decât loturile ulterioare. Întoarceți clătitele după ce bulele se ridică la suprafață și devin maro. De la 2 până la 4 minute.

Continuați până ce a doua parte este ușor rumenita.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro