Toamna ai la dispoziție cele mai variate ingrediente pentru a pregăti bucate alese

Culori și arome, toate fac parte din  îmbietorul anotimp al toamnei. În acest sezon nu ne bucurăm doar de spectacolul naturii ci și de cel din farfurie. Cu puțină iscusință putem realiza cele mai gustoase rețete de toamnă. Unde mai pui că majoritatea dintre acestea pot fi preparate cu un buget redus. Totodată, acestea sunt extrem de spornice, astfel că, vei sătura cu siguranță toată familia.

Chiftele dulci cu dovleac

Una dintre cele mai așteptate recolte ale toamnei este cu siguranță dovleacul. Acesta poate fi preparat în diverse moduri, fie în mâncarea gătită, fie în deserturi. Chiftelele dulci cu dovleac sunt o adevărată desfătare pentru papilele gustative.

Citește și Rețeta zilei / Cum poți face cea mai bună supă cremă de ceapă

Pentru a le prepara ai nevoie de: un dovleac copt, 2 ouă, 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri de zahăr pudră, coaja rasă de la o lămâie, scorțișoară. Modul de preparare al acestora este simplu, exact ca în cazul chifteluțelor din carne. Radeți dovleacul, iar peste acesta adăugați restul ingredientelor, obținând o masă omogenă.

Formați ulterior biluțe de mărimi egale pe care le așezați pe tava de copt. Acestea se introduc în cuptorul încins la 180 de grade pentru 30 de minute. Se pot servi pudrate cu zahăr. Alături de înghețata cu vanilie sau scorțișoară vor fi desertul favorit al invitaților.

Ghiveci de legume

Deși multe persoane asociază acest preparat cu primăvara, varianta de toamnă este la fel de delicioasă. Pentru acest tip de mâncare puteți folosi legume de sezon precum cartofii, fasolea boabe, ardei gras, sfecla roșie, dovleac, conopidă, păstârnac, morcovi, ceapă.

Timpul de preparare este unul extrem de scurt, iar rețeta poate fi considerată una ieftină.

Pentru acest preparat este necesar să tăiați toate legumele cuburi și să le puneți cu o parte de apă la foc mic. Adăugați o lingură de ulei de măsline extravirgin, sare, piper și suc de roșii din plin. După 40 de minute vă puteți delecta cu o fuziune de arome deosebită în farfurie.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.