Supa cremă de ceapă se pastrează cel mai bine la frigider într-un recipient acoperit până la 4 zile

Ceapa are o dulceață naturală și adaugă o aromă delicată și delicioasă acestei supe.

Este grozav servit lângă o salată cu pâine. Supa de ceapă se face într-o oală și trece de pe plită pe blat în câteva minute! Pune boluri cu brânză mărunțită și niște crutoane de casă.

Spre deosebire de supa tradițională de ceapă franceză, ceapa și țelina caramelizate sunt făcute piure pentru o supă bogată și cremoasă, perfectă pentru înmuierea pâinii. Chiar și copiii vor adora aroma sa dulce/sărată.

Fiecare bucătar de casă are nevoie de câteva dintre propriile rețete de supă făcute de la zero. Nimic nu miroase mai bine decât o oală lentă, fierbinte de supă pe aragaz, gata de servire.

Ingrediente

Pixabay

CEAPĂ: Această rețetă este cea mai bună cu ceapă dulce precum Walla Wallas, Vidalias sau o combinație a celor două, dar și ceapa obișnuită va funcționa bine. Pentru o supă de legume mai consistentă, amestecați sau faceți piure de legume prăjite, cum ar fi morcovii sau cartofii.

Baza supei

Bulionul și cremele grele fac baza perfectă pentru orice supă sau tocană. Orice tip de bulion sau bulion va fi potrivit. Pur și simplu ajustați condimentele.

Adăugați: Supa de ceapă este ideală pentru a adăuga în resturile de șuncă coptă (sau șuncă cu miere)!

Instrucțiuni

Topiți untul într-o cratiță la foc mediu. Adăugați ceapa și țelina și fierbeți până când sunt fragede și translucide, aproximativ 5-7 minute.

Se amestecă făina și cimbru, se mai fierbe 1 minut.

Se amestecă bulionul, câte puțin, amestecând până se omogenizează după fiecare adăugare.

Se aduce la fierbere, se reduce la fiert și se fierbe neacoperit 8-10 minute sau până când legumele sunt foarte moi.

Se amestecă supa cu un blender de mână, se adaugă smântână și se fierbe încă 5 minute. Asezonați cu sare și piper după gust.

Se orneaza cu patrunjel daca se doreste si se serveste.

Ce să servești alături de supă

Ornați cu niște ceapă prăjită crocantă, ierburi sau crutoane. Parmezanul proaspăt este, de asemenea, un plus grozav.

Supa de ceapa este o reteta clasica care rezista testului timpului! Servește ca garnitură cu niște biscuiți sau o baghetă de pâine cu usturoi de casă sau niște grisioane cu usturoi cu brânză. Sau faceți niște salate crocante colorate, cum ar fi Salata de sfeclă și rucola.

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.