Într-o zi care părea obișnuită, cerul deasupra orașului Turin din Italia a fost martorul unei tragedii care a șocat lumea. Un avion de luptă italian a explodat în aer, iar consecințele au fost devastatoare.

Un zbor de antrenament se transformă în coșmar

În timpul unui antrenament al escadrilei de acrobație aeriană Frecce Tricolori, un avion MB-339 s-a prăbușit în apropiere de Turin. Imaginile postate pe rețelele sociale arată cum avionul a început să piardă altitudine imediat după decolare. În urma impactului, un copil de 5 ani și-a pierdut viața, iar fratele său, în vârstă de 9 ani, a fost grav rănit.

Detalii cutremurătoare despre incident

Conform informațiilor, avionul a explodat la scurt timp după decolare, în jurul orei 12. Pilotul, care a supraviețuit, a fost văzut ejectându-se cu câteva momente înainte ca avionul să lovească pământul. Acesta este acum sub tratament pentru arsuri la Spitalul Giovanni Bosco din Turin.

Un accident cu cauze încă neclare

Deși cauza exactă a accidentului nu a fost încă confirmată, există speculații că avionul ar fi intrat într-un stol de păsări imediat după decolare. Acest lucru a fost raportat de Sky24, un afiliat CNN.

Consecințele tragice ale prăbușirii

În momentul impactului, avionul a lovit o mașină în care se afla o familie. Copilul de 5 ani a decedat, iar fratele său este acum sub tratament pentru arsuri grave la Spitalul pentru Copii Regina Margherita din Turin. Părinții lor au suferit, de asemenea, arsuri.

Forța Aeriană Italiană a exprimat un profund regret în legătură cu acest incident tragic. Într-o declarație, Generalul Luca Goretti a menționat că sunt „consternați și uimiți” de prăbușirea avionului.

În încheiere, aeroportul Turin-Caselle a fost închis temporar, iar investigațiile sunt în curs pentru a determina cauza exactă a acestei tragedii. Comunitatea internațională își exprimă condoleanțele și speră ca astfel de incidente să nu se mai repete în viitor.