De acum încolo, lumea are un nou geniu la orizont.

Albert Einstein și Stephen Hawking nu erau recunoscuți doar datorită descoperirilor lor, ci și datorită coeficientului de inteligență pe care îl aveau. Mult timp s-a crezut că cei doi sunt de neegalat și că sunt singurii care se pot înscrie în categoria geniilor cu IQ-ul lor. Ei bine, între timp, lucrurile s-au schimbat.

Având în vedere că Einstein și Hawking au avut un nivel al IQ-ului destul de ridicat, te-ai fi așteptat ca nimeni să nu le ia fața. Se pare că inevitabilul s-a produs. Cei doi au fost depășiti de un elev de clasa a șasea. Noul geniu studiază la Wigton Moor în Leeds, Marea Britanie.

La cei 11 ani ai săi, Yusuf Shah a reușit să-i depășească pe Einstein și Hawking. Puștiul a obținut cel mai mare scor de până acum la testele Mensa. Puștiul din Marea Britanie a obținut 162 de puncte, în timp ce Albert și Stephen au obținut 160 de puncte, susține presa de peste hotare.

weekend. IQ-ul lui Albert Einstein și Stephen Hawking a fost depășit de un puști de 11 ani. Ce scor de inteligență are
Metro UK

Puștiul și-a dorit mereu să aibă un IQ peste geniu

Yusuf a vorbit despre reușita sa cu cei de la Evening Post. „Toată lumea la școală crede cu sunt foarte deștept. Mereu mi-am dorit să mă număr printre cei 2% care iau parte la acest test.” Familia lui Yusuf susține că puștiul nu s-a pregătit în mod special pentru asta. Elevul de clasa a 6-a a studiat în paralel cu materia de școală, ceea ce era mai mult sau mai puțin similară.

Irfan, tatăl lui Yusuf este foarte mândru de reușita fiului său și crede că nimic nu ar fi fost posibil dacă nu muncea foarte mult. „Este greu să te pregătești pentru așa ceva. Nu am făcut nimic special, ci doar a muncit din greu.

În cadrul testului Mensa, Yusuf Shah a trebuit să răspundă la 15 întrebări în 3 minute. Din păcate, acesta nu a crezut că are la dispoziție doar 13 minute și, drept urmare, a acționat ca atare.

Distribuie

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.