Peste câteva zile se va sărbători Paștele Ortodox, iar creștinii aleg să pună pe masă cele mai delicioase preparate.

Pentru desert puteți alege cornulețele clasice și gustoase, încât să îi încânte și pe cei mai pretențioși meseni. Rețeta nu este deloc complicată, iar umplutura poate să difere în funcție de preferințele fiecăruia. Un lucru știm sigur, orice ai alege va ieși gustos și numai bun de savurat.

Ingrediente

  • 2 gălbenușuri
  • 500 g făină
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 250 g untură de porc sau unt
  • 2 linguri oțet
  • 5 linguri apă minerală
  • esență de vanilie
  • 150 grame zahăr pudră pentru decor
  • un praf de sare
  • rahat, ciocolată sau dulceață pentru umplutură
Retete culinare Dana Valery

Mod de preparare

Pentru primul pas avem nevoie de un bol încăpător. Se va amestec untura sau untul, împreună cu zahărul și cele două gălbenușuri până se omogenizează. Se adaugă apa minerală, oțetul, esența de vanilie și un praf de sare. Făina se cerne cu ajutorul unei site înainte să se adauge în compoziție. Începe să se frământe aluatul și când s-a întărit se lasă la crescut într-un loc mai răcoros și acoperit.

După jumătate de oră, se va pune făină pe blatul se lucru, de unde vor apărea cornulețele. Aluatul se întinde în funcție de preferințele fiecăruia dacă se dorește mai gros sau mai subțire. Se va tăia în triunghiuri cu dimensiunea de 2-3 cm. Pe partea mai îngustă se va pune umplutura de rahat, ciocolată sau dulceață și apoi se va rula către partea mai lată.

După ce s-a terminat coca, iar cornulețe sunt pregătite de a merge la cuptor, se vor pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se vor băga la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius până se vor rumeni. După coacere, se vor pudra cu zahăr pentru a fi și mai delicioase. Se pot servi imediat, cât sunt calde sau se poate aștepta până se răcesc.