Deși sună complicat, rețeta pentru macarons este simplă.

Macarons se numără printre prăjiturile preferate ale francezilor, dar au devenit cunoscute în toată lumea. Deși este vorba de ingrediente simple, nu toți reușesc să obțină desertul așa cum ar trebui. Rețeta este simplă, chiar și pentru cei care nu sunt atât de pricepuți în bucătărie. 

Rețetă pentru macarons

Ingrediente:

Pentru macarons:

  • 50 ml apă
  • 150 g zahăr tos
  • 120 g albuș
  • 150 g făină de migdale
  • 150 g zahăr pudră
  • colorant alimentar roșu, gel

Pentru cremă:

  • 200 g ciocolată albă
  • 280 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
  • 70 g gem de zmeură
Vrei să faci un desert și ești în pană de idei? Cum prepari macarons cu ganache de ciocolată albă și gem de zmeură
Pexels

Mod de preparare:

Pentru început, trebuie amestecată într-un vas smântâna lichidă și bucățile de ciocolată. Oala trebuie lăsată pe foc câteva minute, timp în care se amestecă constant. După ce s-a răcit, crema poate fi lăsată la frigider 2-3 ore.

Pentru bezea, se amestecă făina de migdale și zahărul pudră. Ingredientele trebuie mixate cu ajutorul unui blender, timp de 30 de secunde. Ulterior, amestecul se cerne și poate fi lăsat la o parte, cât timp prepari siropul din zahăr tos. Într-un vas cu apă, se pune zahărul și se fierbe până ajunge la o temperatură de 118 grade Celsius.

Cu siguranță, gospodinele spun că își dau seama din ochi de acest lucru, dar în această parte a rețetei este nevoie de un termometru. După ce siropul s-a răcit puțin și a ajuns la 114 grade Celsius, se pune 60 de grame de albuș de ou îl bol și se mixează iar.

După alte câteva minute, iar siropul ajunge la 118 grade Celsius, amestecul poate fi turnat peste albuș, iar mixerul pornit la o viteză mai mare. Se amestecă până se obține bezeaua.

Ulterior, se amestecă făina de migdale cu restul cantității de albuș și se poate adaugă colorant alimentar, dacă îți dorești ca fursecurile să aibă o anumită nuanță. Se combină amestecul obținut din făină și albuș cu bezeaua.

Aluatul trebuie pus într-un poș, cu ajutorul căruia formezi mici prăjituri, care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pentru câteva ore, desertul trebuie lăsat la zvântat și abia apoi pus la cuptor, pentru 15 minute, la 170 de grade.

După ce aluatul s-a copt, se mixează crema, care trebuie să fie umplutura pentru macarons, împreună cu gemul de zmeură. Acoperi amestecul cu al doilea macarons, iar desertul poate fi servit după ce a stat puțin timp la frigider.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.