Un desert perfect pentru iubitorii de ciocolată! Care sunt ingredientele necesare pentru această prăjitură?

Un desert cu ciocolată simplu și rapid! Cu toții știm că ciocolata se află printre preferințele noastre iar prăjiturile ce o conțin sunt întotdeauna printre cele mai apreciate. Pentru a-ți răsfăța familia  poți să pregătești acest desert delicios cu foi de napolitană și ciocolată. 

Prăjitura conține două creme cu ciocolată, respectiv o cremă cu ciocolată albă și una maro. Însă, sortimentul de ciocolată îl poți alege în funcție de preferințele tale. Pentru blat ai nevoie doar de câteva foi de napolitană. Prăjitura are un aspect impresionat iar gustul este pe măsură.

De ce ingrediente ai nevoie?

Arhivă personală

Pentru a pregăti prima cremă este nevoie de 150 g ciocolată albă, 50 g unt, 350 ml de smântână pentru frișcă, 10 grame de gelatină granulată și 50 ml de apă rece. Pentru ce-a de a doua cremă vei folosi aceleași ingrediente și cantități, însă vei schimba sortimentul de ciocolată, folosind pe cel cu lapte. Pentru blat vom avea nevoie de trei foi de napolitană.

Modul de preparare al prăjiturii

Un desert cu ciocolată simplu și rapid! Pentru început se toarnă gelatina granulată în apa rece și se lasă la hidratat câteva minute.  Se topește ciocolata cu untul pe foc. Luăm vasul de pe ochiul aragazului și adăugăm în compoziție gelatina hidratată.  Mixăm smântâna până obținem o frișcă. Însă, atenție la timpul de mixare. Nu amestecați foarte mult frișca pentru că riscați să se taie.

Arhivă personală

Încorporăm treptat frișca în ciocolată și amestecăm ușor. Pentru o asamblarea mai ușoară a prăjiturii folosiți un inel dreptunghiular care vă va menține straturile de ciocolată uniforme. Turnăm crema peste prima foaie de napolitană. Nivelăm compoziția uniform, punem cea de-a doua foaie de napolitană peste cremă și dăm desertul la rece 20 de minute.

Un desert cu ciocolată simplu și rapid! Cât timp prima cremă de ciocolată este la frigider, pregătim compoziția cu ciocolată maro. Vom proceda în același mod ca în cazul cremei cu ciocolată albă. După ce am pregătit crema, o turnăm  în tavă, o întindem uniform și adăugăm ultima foaie de napolitană. Lăsăm prăjitura la frigider  două ore, după care poate fi servită.

Distribuie

19 ani, Student în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Pasiunea pentru scris l-a determinat să aleagă o carieră în jurnalism. Este o persoană curioasă și pregătită să lucreze cu oamenii. Răbdător și creativ, Florin mai are încă o pasiune: fotografia.