Tudor Arghezi a avut o viață plină de acțiune. O viață care s-a ridicat la nivelul artei sale. Poate că nu mulți dintre noi știu că scriitorul a avut 3 copii, nu doar pe Mitzura Arghezi și Baruțu Arghezi. Se pare că în perioada de dinaintea căsătoriei sale cu Paraschiva Burda,  Arghezi, a mai avut o relație pasageră din care s-a născut un băiat.

Reclamă

„Acest tânăr, la o vârstă când eu gângăveam versul, rupe cu o cutezanţă fără margini, dar până astăzi coronată de cel mai strălucit succes, cu toată tehnica versificării, cu toate banalităţile de imagini şi idei, ce multă vreme au fost socotite, la noi si în străinătate, ca o culme a poeticii şi a artei.” Macedonski

Tânărul Tudor Arghezi, de doar 19 ani, a intrat la mănăstirea Cernica, unde a stat patru ani, până în anul 1904. Acesta ar fi avut o relație scurtă cu o profesoară de științe naturale, care avea 24 de ani. Constanța Zissu va da naștere în data de 31 ianuarie 1905 lui Eliazar Lotar Theodorescu, în Franța. Cei doi stabilind că e mai bine să dea naștere fiului lor departe de casă.

Cei doi se vor căsători dar va fi o căsnicie care va dura foarte puțin timp. După doi ani divorțează. Tudor Arghezi renunță la călugărie pentru a putea recunoaște paternitatea fiului său. Căsnicia celor doi a durat în perioada 1912-1914. După doi ani de la divorț, Arghezi se va recăsători cu Paraschiva Burdea.

Cine este Eli Lotar, fiul nelegitim al lui Tudor Arghezi

Eli Lotar a locuit mare parte din viața sa în Franța. Acesta a fost un mare pasionat al artei cinematografice și a fost un mare cunoscător al fotografiei. Evoluția sa în acest sector a fost una apreciabilă. A reușit să treacă prin toate cămările meseriei sale. De la fotograf la cameraman, de la operator, la regizor de film. Eli Lotar a colaborat cu personalități precum Rene Clair, Jean Renoir, Jean Cocteau, Malraux sau Dali. S-a stins din viață în anul 1969, la Paris.