Toată lumea a auzit de supa de pui cu găluște. Acest preparat este specialitatea fiecărei gospodină, este ușor de făcut și pe placul tuturor.

Cu siguranță orice adult care mănâncă supă de pui cu găluște, își aduce aminte de copilărie, cum era alături de familie și mâncau toți câte un bol cu supă.

Pentru prepararea supei cu găluște este nevoie de carne sau oase de păsare. În funcție de gustul fiecăruia, poți alege orice tip de pasăre. Se folosește ceea ce rămâne după dezosare, aripi, gât, pipotă sau spate. Nu se folosesc pulpele sau pieptul pentru supă. Dacă vrei să adaugi mai multă carne, poți adăuga chiar un pui întreg și va ieși delicios.

După ce se fierbe carnea, nu se aruncă apă, fiindcă aceea este supa. Se adaugă celelalte ingrediente în aceeași oală și se continuă procesul de fierbere, până este gata.

Pentru prepararea găluștelor, se folosește un truc pe care nu multe gospodinele îl știu, ca acestea să iasă pufoase și să nu se sfărâme în momentul fierberii. Secretul constă în adăugarea unui praf de bicarbonat în compoziție.

Social Media

Pentru prepararea supei de pasăre cu găluște, ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 500 g tacâmuri de pasăre

– o rădăcină păstârnac

– o rădăcină mică țelină

– un morcov

– o ceapă

– o foaie dafin

-o legătură pătrunjel

– sare și piper după gust

Pentru găluște:

– 2 ouă

– 7 linguri griș

-o lingură ulei

– sare

– un praf de bicarbonat

Mod de preparare

1. Se fierb tacâmurile de pasăre aproximativ zece minute, până când începe să facă spumă deasupra. Se adună cu o spatulă și se adaugă legumele tăiate, împreună cu dafinul și cu pătrunjelul. Se adugă sare și piper, în funcție de gustul fiecăruia și se lasă la fiert.

2. Pentru a face găluștele, se amestecă ouăle cu uleiul și sarea. După ce le-ai amestecat bine, se pune și grișul, apoi praful de bicarbonat și se amestecă în continuare până ajunge la consistența unei smântâni. Pentru a pune găluștele în supă, încălzește puțin o lingură în oală, apoi se ia din compoziție și se pun la fiert.

3, Se pune un capac la oală și se fierbe încă 10 minute, la foc mic. Înainte de servire, se adaugă deasupra pătrunjel tocat.