Tortul cu biscuiți reprezintă, pentru mulți dintre noi, gustul copilăriei – o amintire frumoasă care poate fi readusă în prezent cu această delicioasă rețetă. Este un desert de vis, numai bun de consumat în orice perioadă a anului. Oferiți-le copiilor voștri ocazia să guste dintr-un tort delicios, extrem de simplu de făcut și care, în mod cert, va fi îndrăgit de toată familia, de la mic la mare!

Ingredientele necesare pentru blat:

– 800 de grame de biscuiți
– 100 de grame de nuci de pădure sau migdale, după preferințe
– 100 de grame de miez de nucă

Ingredientele necesare pentru siropul de cacao:

– 250 ml apă
– 250 de grame de zahăr
– 70 de grame de cacao
– 150 de grame de unt
– 2 ml de esență de rom

Ingredientele necesare pentru glazură:

– 120 ml smântână lichidă
– 120 de grame de ciocolată

Modul de preparare:

1. Mărunțește biscuiții cu mână, nu zdrobiți la aparat.
2. Ai nevoie de o cratiță în care să adaugi apa, zahărul, cacaoa și untul. După ce toate ingredientele s-au mixat foarte bine, poți adăuga esența de rom.
3. După ce siropul s-a răcit, îl adaugi peste biscuiții mărunțiți și amesteci foarte bine.
4. Ia o tigaie, pune-o pe foc și adaugă nucile și migdalele. Nu este necesar să le prăjești foarte mult timp, ci cât să capete o culoare aurie și să devină crocante.
5. Acum este momentul să pregătești glazura. Poți folosi orice fel de ciocolată îți place. Este necesar să o topești la bain-marie, iar după aceea să o amesteci cu smântâna lichidă. Vei obține o compoziție omogenă de glazură.
6. Toarnă glazura peste tort cât mai uniform.
7. Ideal ar fi ca să-l mâncați după cel puțin două ore de când l-ați pregătit, chiar dacă pofta este imensă – în acest fel vă puteți bucura de gustul lui mult mai bine. Alegerea cea mai înțeleaptă ar fi să lăsați tortul la frigider peste noapte și să-l consumați a doua zi.

Să aveți poftă bună!